Asociaţia Română a Băncilor şi Microsoft lansează campania de educaţie digitală "STOP MALWARE - Siguranţa ta online depinde de tine"

G.D.
Companii / 26 mai

Asociaţia Română a Băncilor şi Microsoft lansează campania de educaţie digitală "STOP MALWARE - Siguranţa ta online depinde de tine"

Poliţia Română, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Microsoft lansează etapa a treia a campaniei de educaţie digitală #SigurantaOnline denumită "STOP MALWARE - Siguranţa ta online depinde de tine", conform unui comunicat remis redacţiei. Obiectivul acestei campanii constă în prevenirea criminalităţii cibernetice prin creşterea gradului de conştientizare privind pericolul generat de infracţiunile online implicând malware, ransomware şi troieni bancari. Această etapă a campaniei se adresează tuturor utilizatorilor de Internet şi de dispozitive digitale, atât populaţiei, cât şi companiilor, în condiţiile intensificării riscurilor cibernetice.

Potrivit sursei citate, Poliţia Română a primit sesizări privind comiterea a 1.899 infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice în anul 2021, în creştere cu 37,21% faţă de anul 2020, potrivit datelor instituţiei. Dintre acestea, cea mai mare parte (92,58%) a fost reprezentată de accesul ilegal la un sistem informatic. Sesizările fraudelor comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice au crescut cu 85,53% în anul 2021, comparativ cu anul 2020. În primul trimestru din 2022, au fost înregistrate 431 infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice şi 2.719 de fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice. Mai multe în studiul publicat pe site-ul campaniei, www.sigurantaonline.ro.

Mesajele de prevenire din campania "STOP MALWARE - Siguranţa ta online depinde de tine" vor ajunge la publicul larg prin intermediul unui spot TV informativ, care e şi tradus în limbajul semnelor. Campania de educaţie digitală mai cuprinde un ghid creat de experţi în securitate cibernetică pentru angajaţii din companii, pentru a-i ajuta să se protejeze de capcanele malware, acesta fiind disponibil pe website-ul www.sigurantaonline.ro. Campania lansată azi va include şi o serie de workshop-uri destinate angajaţilor companiilor, susţinute de experţi în fraudă informatică din cadrul Poliţiei Române, DNSC, ARB şi Microsoft, subliniază sursa citată.

În cadrul campaniei "STOP MALWARE - Siguranţa ta online depinde de tine" a fost postat online un banner de test, cu o ofertă irezistibilă pentru o vacanţă de vis. În cele 3 zile de campanie, peste 20000 de oameni au dat click pe banner activând astfel descărcarea unui document excel. 34% dintre cei care au descărcat documentul au dat enable. Activarea butonului enable permite infectarea dispozitivului cu malware. Utilizatorii care au dat curs acestei tentaţii au fost îndemnaţi să completeze un quiz care le-a permis să descopere mai multe situaţii similare de care trebuie să se ferească atunci când navighează online.

Invităm utilizatorii să-şi testeze cunoştinţele de educaţie cybersecurity prin intermediul quiz-ului online lansat în cadrul etapei a treia a campaniei şi realizat de ATTACK Simulator în parteneriat cu Bit Sentinel.

Campania a fost lansată în cadrul unei conferinţe în care au fost atinse subiecte precum particularităţi ale atacurilor cu software-uri dăunătoare de tip ransomware, malware sau alte elemente maliţioase care pot afecta sistemele informatice, tendinţe şi noutăţi în domeniu şi concluzii desprinse din statisticile recente care analizează evoluţia acestei arii, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro