Crypto

ASTĂZIMIPE a lansat consultările între ministere pentru proiectele incluse în versiunea actualizată a PNRR

G.U.
Macroeconomie / 28 ianuarie

MIPE a lansat consultările între ministere pentru proiectele incluse în versiunea actualizată a PNRR

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat astăzi, 28 ianuarie 2021, consultările între ministere, în plan tehnic, pe grupuri de lucru pe domenii, pentru identificarea priorităţilor şi proiectelor care vor fi incluse în versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), conform unui comunicat de presă.

PNRR este un suport bugetar pentru reforme şi aşa vă propun să gândiţi când selectaţi potenţiale proiecte. Iar ceea ce înţelegem prin reforme se referă la cele prinse de Comisia Europeană în recomandările specifice de ţară. Ne putem uita la recomandările din ultimii 2 ani dar şi alte reforme structurale ale României semnalate de-a lungul anilor şi nerezolvate până acum. Vom lucra împreună în această lună, zi de zi, pentru a avea cele mai potrivite proiecte în PNRR şi pentru asta vom strânge inclusiv ideile valoroase de la partenerii din ONG şi mediul de business, le-a transmis Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, reprezentanţilor ministerelor.

Potrivit sursei citat, la dezbatere au mai luat cuvântul, din partea MIPE, Marius Vasiliu, secretar de stat şi Nicolae Toderaş, coordonator tehnic pentru PNRR. Online au participat peste 130 de reprezentanţi ai ministerelor.

Potrivit Memorandumului adoptat în Guvern pe 20 ianuarie (LINK: https://mfe.gov.ro/plan-de-actiuni-si-decizii-privind-planul-national-de-redresare-si-rezilienta/) termenul de transmitere către Comisia Europeană a documentului este foarte strâns, respectiv sfârşitul lunii aprilie 2021, aşadar este necesar un efort conjugat al tuturor ministerele de linie cu proiecte potenţiale în PNRR.

Începând de luni, 1 februarie vor avea loc discuţii tematice zilnice, între reprezentanţii ministerelor, pe cele 10 grupuri de lucru stabilite pe domenii. Discuţiile tematice se vor desfăşura până pe 19 februarie, în două runde, după care vor fi integrate propunerile pentru Planul actualizat.

Reamintim domeniile celor 10 grupuri de lucru care au fost stabilite prin Memorandum, pentru a acoperi domeniile celor 6 piloni ai Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă:

Transport - 1 şi 15 februarie

Mediu, schimbări climatice, energie, eficienţă energetică - 1 şi 15 februarie

Dezvoltarea localităţilor urbane - 2 şi 16 februarie

Agricultură şi dezvoltare rurală - 5 şi 16 februarie

Sănătate - 3 şi 17 februarie

Educaţie - 3 şi 17 februarie

Mediu de afaceri, antreprenoriat - 4 şi 18 februarie

Cercetare, inovare, digitalizare - 4 şi 18 februarie

Îmbunătăţirea fondului construit - 2 şi 19 februarie

Rezilienţă în situaţii de criză - 5 şi 19 februarie

Tot în această perioadă, se vor organiza mai multe dezbateri publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG şi toţi cei interesaţi, cu scopul de a discuta deschis şi a identifica idei valoroase. Va fi anunţat public în cel mai scurt timp, în mod transparent, un calendar cu temele dezbaterilor şi detalii pentru înscrieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro