Atos inaugurează un nou laborator global de cercetare şi dezvoltare în Quantum Computing

Comunicate de presă / 26 aprilie

Atos, cu operaţiuni şi în România, a inaugurat pe 22 aprilie noul său laborator global de cercetare şi dezvoltare (R&D) situat în zona metropolitană a Parisului, capitala Franţei. Laboratorul are o suprafaţă de 8.000 m2 şi găzduieşte cca 350 de ingineri Atos care vor desfăşura activităţi de cercetare în calcul cuantic, soluţii de calcul avansat, tehnologiile edge, inteligenţă artificială şi securitate cibernetică, conform unui comunicat remis redacţiei.

Laboratorul este parte a complexului Atos din Les Clayes-sous-Bois, care are aproape 1.000 de angajaţi. Programul de cercetare al Atos în domeniul calculului cuantic - Atos Quantum - este primul mare program european în această direcţie şi beneficiază de o investiţie de 5 milioane de euro din partea administraţiei locale.

Inovaţia, cea mai eficientă "armă" în lupta împotriva încălzirii globale

Decarbonizarea este unul dintre cele mai importante obiective ale Atos, compania angajându-se să-şi reducă emisiile globale de carbon cu 50% până în 2025 şi să atingă "zero emisii nete", până în 2028.

Proiectele dezvoltate în acest nou laborator de cercetare al Atos se vor concentra pe inovaţie pentru a sprijini lupta împotriva încălzirii globale, precum utilizarea calculului cuantic (quantum computing) sau eficienţa energetică a supercomputerelor pentru a sprijini eforturile societăţii de a reduce la zero emisiile de carbon.

Un alt exemplu de proiect este dezvoltarea unui "creier supercomputer" care va fi capabil să prezică şi să optimizeze consumul de energie pe baza cererii şi a disponibilităţii în reţelele furnizorilor de energie electrică .

Atos Quantum: un program global

Laboratorul de cercetare şi dezvoltare va găzdui lucrările de cercetare desfăşurate în cadrul programului Atos Quantum, lansat în 2016, care are ca scop accelerarea dezvoltării scenariilor de utilizare a tehnologiei quantum computing, relevante pentru industrie şi mediul ştiinţific.

Cercetătorii Atos au dezvoltat Atos Quantum Learning Machine (Atos QLM), cel mai performant simulator cuantinc comercial din lume, care este deja utilizat în numeroase programe de cercetare la nivel global în domeniile industrial sau energetic. De asemenea, Atos a lansat recent Q-score, prima referinţă universală cuantică, aplicabilă tuturor procesatoarelor cuantice programabile. Q-score măsoară eficienţa unui sistem cuantic în gestionarea problemelor din viaţa reală, cele care nu pot fi rezolvate de computerele tradiţionale, mai degrabă decât simpla măsurare a performanţei sale teoretice sau fizice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro