AUSTRIA: Primul guvern în care sunt reprezentaţi ecologişti a depus jurământul

D.B.
Internaţional /

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Guvernul de coaliţie austriac format din conservatori şi Verzi a depus marţi jurământul în faţa preşedintelui Alexander Van der Bellen, devenind primul executiv din Austria în care sunt reprezentaţi ecologiştii, transmite DPA.

Noul guvern, condus de cancelarul conservator Sebastian Kurz şi de vicecancelarul ecologist Werner Kogler, este de asemenea primul în care mai mult de jumătate dintre miniştri (opt din 15) sunt femei.

Din noul guvern fac parte, printre altele, Klaudia Tanner, care va conduce Ministerul Apărării, şi Susanne Raab, care se va ocupa de integrarea migranţilor.

Alma Zadic (35 de ani), fiica unor refugiaţi bosniaci, este noul ministru austriac al justiţiei.

Partidul Popular (OeVP), al lui Kurz, şi Verzii au ajuns săptămâna trecută la un acord ce are drept priorităţi combaterea schimbărilor climatice şi reducerile de taxe. Acordul prevede menţinerea poziţiei ferme a Austriei faţă de imigranţi.

Sebastian Kurz, în vârstă de 33 de ani, se întoarce la conducerea guvernului după eşecul coaliţiei anterioare cu formaţiunea de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe).

Coaliţia lui Kurz cu FPOe s-a prăbuşit în luna mai din cauza unei înregistrări video în care liderul formaţiunii, Heinz-Christian Strache, discută despre posibile acorduri în materie de infrastructură şi media cu o femeie care se dă drept o finanţatoare politică din Rusia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS