Autorităţile din Râmnicu Vâlcea propun restricţii rutiere de tonaj şi de gabarit pe un pasaj de cale ferată

S.B.
Miscellanea / 5 august

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea propun restricţii rutiere de tonaj şi de gabarit pe un pasaj de cale ferată

Autorităţile locale din municipiul Râmnicu Vâlcea au propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj şi de gabarit pe un pasaj de cale ferată aflat în administrarea CFR şi a cărui structură a fost afectată de alunecări de teren, informează news.ro.

Primarul vrea restricţii pe pasaj "din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri", acestea urmând a intra în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. Excepţie vor face autovehiculele de serviciilor de utilitate publică.

Pasajul de cale ferată pe care autorităţile locale din Râmnicu Vâlcea au propus instituirea de restricţii este situat în cartierul Goranu, pe strada Straubing. Conform municipalităţii, construcţia se află în administrarea Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" S.A. şi face parte din investiţia "Linie de cale ferată Vâlcele - Râmnicu Vâlcea", primăria precizând că acesta nu are "un termen precis de realizare" şi nici nu există posibilitatea de a fi transmis autorităţilor locale în vederea executării unor lucrări de punere în siguranţă. Podul are "structura afectată serios de alunecările de teren din zonă", potrivit oficialilor administraţiei locale.

"În aceste condiţii şi din dorinţa de a evita o posibilă catastrofă cauzată de prăbuşirea acestei structuri, primarul Gutău a propus instituirea de restricţii rutiere de tonaj (până la 7,5 to) şi de gabarit (până în 3,5 m) prin două porţi limitatoare la capetele pasajului", informează, vineri, Primăria Râmnicu Vâlcea.

Propunerea privind instituirea restricţiilor a fost făcută într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Exceptate de la restricţii vor fi serviciile publice sau de urgenţă, respectiv mijloacele de transport urban de călători, autospecialele serviciului de salubritate, autospecialele ISU etc. restricşiile vor intra în vigoare după obţinerea tuturor aprobărilor necesare, în paralel continuând demersurile Primăriei Municipiului pe lângă administratorii pasajului pentru găsirea unor soluţii de remediere a acestuia, precizează municipalitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro