Avertisment ONU: drepturile omului sunt luate cu asalt

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 februarie 2020

Avertisment ONU: drepturile omului sunt luate cu asalt

Lumea nu se îndreaptă în direcţia corectă din foarte multe puncte de vedere. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a atras atenţia că drepturile omului sunt "luate cu asalt" de peste tot în lume: "Drepturile omului se confruntă cu provocări tot mai mari", a spus Guterres în deschiderea sesiunii anuale a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, adăugând că "nicio ţară nu este la adăpost". "Fricile sunt tot mai multe", iar "drepturile omului sunt atacate" din toate părţile, a adăugat el, făcând apel la comunitatea internaţională să acţioneze pentru a opri această tendinţă. În discursul său, secretarul general al ONU nu a menţionat nicio ţară în mod special, chiar dacă a făcut aluzii la situaţii precum conflictul din Siria sau soarta migranţilor care vor să ajungă în Europa. El a subliniat de asemenea cazul "civililor prinşi în enclave în regiuni răvăşite de război, înfometate şi bombardate prin încălcarea dreptului internaţional" şi a denunţat "traficul de fiinţe umane, care afectează toate regiunile din lume". Guterres şi-a exprimat astfel îngrijorarea de a vedea "un recul în privinţa drepturilor femeilor, niveluri alarmante de feminicide, atacuri asupra apărătorilor drepturilor femeilor şi persistenţa unor legi şi politici care perpetuează supunerea şi excluziunea".

"Violenţa asupra femeilor şi fetelor reprezintă cazul de încălcare a drepturilor omului care se răspândeşte cel mai mult. Legile represive se înmulţesc, cu restricţii din ce în ce mai mari pentru libertatea de expresie, de religie, de participare, de reuniune şi de asociere. Jurnaliştii, apărătorii drepturilor omului şi militanţii ecologişti - în special femeile - sunt supuşi unor ameninţări tot mai mari, într-un moment în care angajamentul lor este indispensabil în exercitarea justiţiei. Noile tehnologii au permis, bineînţeles, societăţii civile să se organizeze mai bine, dar ele le-au oferit de asemenea autorităţilor mijloace inedite pentru a controla sosirile şi plecările fiecărei persoane şi pentru a restrânge libertăţile.

Criza climatică este cea mai mare ameninţare la adresa supravieţuirii speciei noastre şi pune deja în pericol drepturile omului din cele patru colţuri ale lumii". Semnalul de alarmă a fost tras, din nou, de la cel mai înalt nivel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6028
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0722
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8507
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.1286

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb