Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Banca Transilvania propune majorarea capitalului cu 129,3 milioane de lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Banca Transilvania propune majorarea capitalului cu 129,3 milioane de lei

Acţionarii vor trebui să decidă şi cu privire la o emisiune de obligaţiuni de 30 milioane de euro 

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania (TLV) propune acţionarilor majorarea capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, prin capitalizarea unor rezerve, precum şi o emisiune de obligaţiuni convertibile de 30 milioane euro.

Administratorii propun ca 122,5 milioane lei să fie utilizaţi din rezervele constituite din profitul de anul trecut, iar 6,1 milioane lei să provină din rezervele din anii anteriori. Încă 732.000 de lei ar urma să provină din unele prime de emisiune, potrivit unui convocator AGA transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În schimbul banilor, banca va emite acţiuni pe care le va acorda gratuit acţionarilor.

Pe ordinea de zi a AGA din 27 aprilie figurează şi aprobarea unei emisiuni de obligaţiuni convertibile în valoare de 30 milioane euro.

Alt subiect pentru AGA este alegerea unui membru în Consiliul de Administraţie, pe locul rămas vacant în urma demisiei din luna ianuarie a lui Robert Rekkers din funcţia de membru CA şi director general al băncii. Mandatul viitorului membru CA va fi de doi ani.

Candidaturile pentru locul vacant pot fi depuse până la 12 aprilie.

Acţionarii vor discuta în aprilie şi rezultatele financiare înregistrate de bancă anul trecut şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Banca Transilvania a înregistrat anul trecut un profit net de 131,8 milioane lei (31 milioane euro), cu 35% peste câştigul din 2010, pe fondul continuării creşterii creditării şi veniturilor din dobânzi şi scăderii cheltuielilor cu provizioanele.

Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat în 1,77 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Acţiunile băncii au scăzut cu 2,51% în şedinţa bursieră de marţi, la 1,02 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 1,809 miliarde lei (416,5 milioane euro).

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie