Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Băncile din Australia, anchetate pentru costul creditelor ipotecare

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Băncile din Australia, anchetate pentru costul creditelor ipotecare

Marile bănci din Australia se confruntă cu o anchetă din partea autorităţii de reglementare a concurenţei pentru costurile creditelor ipotecare, anunţă Bloomberg, precizând că investigaţia vine în condiţiile în care acestea nu au recurs la reduceri similare cu cele efectuate de banca centrală.

Marii creditori din Australia au fost supuşi criticilor din partea politicienilor pentru că nu au redus ratele dobânzilor la fel ca banca centrală, iar ieri guvernul a informat că a îndemnat Comisia pentru Concurenţă şi Consumatori din Australia (ACCC) să investigheze situaţia.

Ancheta se va concentra pe modul în care sunt stabilite costurile creditelor ipotecare, pe diferenţa dintre ratele plătite de clienţii noi şi cei existenţi, şi pe obstacolele care pot împiedica clienţii să schimbe creditorii, potrivit ministrului Finanţelor, Josh Frydenberg.

Acesta a subliniat: "Băncile au lăsat uşa deschisă în privinţa taxărilor pentru că îşi pun profiturile înaintea clienţilor. Australienii se aşteaptă, pe bună dreptate, ca atunci când achiziţionează cel mai important bun din viaţa lor (n.r. locuinţa), creditorii să concureze puternic şi corect în privinţa dobânzilor, permiţându-le să-şi asigure cea mai bună afacere posibilă. Ei nu se aşteaptă, însă, şi nici nu apreciază că marile bănci câştigă din poziţia dominantă de pe piaţă şi din loialitatea clienţilor lor, refuzând să aplice pe deplin reducerile de dobânzi".

Potrivit lui Frydenberg, cele patru mari bănci din ţară - Australia & New Zealand Banking Group Ltd., Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank Ltd. şi Westpac Banking Corp. - au tăiat dobânzile cu o medie de 57 de puncte de bază, în vreme ce banca centrală a recurs la o diminuare cu 75 de puncte de bază.

O anchetă precedentă derulată de ACCC pe segmentul creditelor ipotecare a concluzionat că băncile majore din Australia sunt mai preocupate să menţină costurile care le aduc beneficii, decât să concureze puternic pe piaţa de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie