Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Bayer" reduce intervalul de preţ pentru listarea diviziei "Covestro"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Bayer" reduce intervalul de preţ pentru listarea diviziei "Covestro"

Compania germană "Bayer" AG a redus intervalul de preţ estimat pentru listarea diviziei sale de chimicale "Covestro", în contextul volatilităţii de pe pieţele acţiunilor.

"Covestro", divizia cunoscută în trecut sub numele "Bayer MaterialScience", spera, iniţial, să obţină 2,5 miliarde de euro din oferta publică, însă acum aştepările sunt de numai 1,5 miliarde de euro.

Gama de preţ estimată pentru oferta publică iniţială a "Covestro" este de 21,50-24,50 euro/titlu, faţă de 26,50-35,50 euro, cât a fost intervalul preconizat anterior.

Oferta se adresează acţionarilor retail şi instituţionali din Germania şi Luxemburg, dar şi investitorilor instituţionali din alte ţări, prin plasamente private. "Covestro" va înstrăina 69,8 milioane de acţiuni în această ofertă, respectiv aproape 33% din totalul titlurilor. "Bayer" va păstra restul acţiunilor.

Oferta este coordonată la nivel global de "Deutsche Bank" şi "Morgan Stanley".

"Covestro" anticipează că îşi va lista acţiunile la data de 6 octombrie, la Frankfurt Stock Exchange, după ce, anterior, preconiza că listarea va avea loc astăzi.

Anul trecut, "Bayer" anunţa că îşi va desprinde operaţiunile chimicale în condiţiile în care vrea să se concentreze pe activităţile din domeniul îngrijirii sănătăţii.

În martie anul acesta, directorul executiv al companiei, Marijn Dekkers, declara că separarea economică şi legală a fostei divizii "MaterialScience" se va finaliza până în 31 august 2015, iar compania va fi listată până cel târziu la jumătatea lui 2016.

Tot atunci, "Bayer" estima că va avea vânzări solide şi profituri în creştere în domeniul îngrijirii sănătăţii în următorii trei ani, potenţialul livrărilor anuale fiind, pe segmentul celor mai bine vândute medicamente, de 7,5 miliarde euro.

"Bayer" vrea să-şi majoreze vânzările din sectorul îngrijirii sănătăţii cu o medie de circa 6% pe an, până în 2017, la peste 25 de miliarde de euro.

"Covestro" a avut vânzări de 11,7 miliarde dolari în anul fiscal 2014. Compania are circa 14.200 de salariaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS