Abonament gratuit

"Bayer" reduce intervalul de preţ pentru listarea diviziei "Covestro"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Bayer" reduce intervalul de preţ pentru listarea diviziei "Covestro"

Compania germană "Bayer" AG a redus intervalul de preţ estimat pentru listarea diviziei sale de chimicale "Covestro", în contextul volatilităţii de pe pieţele acţiunilor.

"Covestro", divizia cunoscută în trecut sub numele "Bayer MaterialScience", spera, iniţial, să obţină 2,5 miliarde de euro din oferta publică, însă acum aştepările sunt de numai 1,5 miliarde de euro.

Gama de preţ estimată pentru oferta publică iniţială a "Covestro" este de 21,50-24,50 euro/titlu, faţă de 26,50-35,50 euro, cât a fost intervalul preconizat anterior.

Oferta se adresează acţionarilor retail şi instituţionali din Germania şi Luxemburg, dar şi investitorilor instituţionali din alte ţări, prin plasamente private. "Covestro" va înstrăina 69,8 milioane de acţiuni în această ofertă, respectiv aproape 33% din totalul titlurilor. "Bayer" va păstra restul acţiunilor.

Oferta este coordonată la nivel global de "Deutsche Bank" şi "Morgan Stanley".

"Covestro" anticipează că îşi va lista acţiunile la data de 6 octombrie, la Frankfurt Stock Exchange, după ce, anterior, preconiza că listarea va avea loc astăzi.

Anul trecut, "Bayer" anunţa că îşi va desprinde operaţiunile chimicale în condiţiile în care vrea să se concentreze pe activităţile din domeniul îngrijirii sănătăţii.

În martie anul acesta, directorul executiv al companiei, Marijn Dekkers, declara că separarea economică şi legală a fostei divizii "MaterialScience" se va finaliza până în 31 august 2015, iar compania va fi listată până cel târziu la jumătatea lui 2016.

Tot atunci, "Bayer" estima că va avea vânzări solide şi profituri în creştere în domeniul îngrijirii sănătăţii în următorii trei ani, potenţialul livrărilor anuale fiind, pe segmentul celor mai bine vândute medicamente, de 7,5 miliarde euro.

"Bayer" vrea să-şi majoreze vânzările din sectorul îngrijirii sănătăţii cu o medie de circa 6% pe an, până în 2017, la peste 25 de miliarde de euro.

"Covestro" a avut vânzări de 11,7 miliarde dolari în anul fiscal 2014. Compania are circa 14.200 de salariaţi.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie