Biroul pentru carteluri din Germania analizează regulile Apple de urmărire a aplicaţiilor terţe

S.B.
Internaţional / 15 iunie

Biroul pentru carteluri din Germania analizează regulile Apple de urmărire a aplicaţiilor terţe

Biroul pentru carteluri din Germania analizează regulile Apple privind urmărirea aplicaţiilor terţe pentru a vedea dacă acestea oferă gigantului tehnologic american un tratament preferenţial sau împiedică dezvoltarea altor companii, informează news.ro.

"Salutăm modelele de afaceri prietenoase cu datele, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege cu privire la modul în care sunt folosite datele lor. Cu toate acestea, o companie precum Apple, care poate stabili unilateral regulile în ecosistemul său şi mai ales în App Store, ar trebui să le alinieze concurenţei", a declarat preşedintele biroului pentru carteluri, Andreas Mundt.

În discuţie este cadrul Apple App Tracking Transparency (ATT), care cere utilizatorilor să dea consimţământ suplimentar pentru ca datele lor să fie colectate prin urmărire pe aplicaţii care nu sunt de la Apple, potrivit biroului cartelului.

Urmărirea permite aplicaţiilor să colecteze date despre utilizatori şi pot fi utilizate în scopuri publicitare, cum ar fi publicitate personalizată.

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că aceasta va lucra în mod constructiv cu biroul pentru carteluri, pentru a rezolva orice probleme şi a discuta abordarea sa cu privire la regulile de urmărire.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că ATT nu împiedică companiile să arate reclame, permiţând, de asemenea, utilizatorilor să-şi controleze confidenţialitatea.

Conform noilor reglementări care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor care au o pondere deosebită pe piaţă să efectueze practici care dăunează concurenţei pe piaţă. Între timp, oficiul a folosit instrumentul pentru a deschide şi proceduri împotriva Facebook, Amazon şi Google.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro