Bogdan Aurescu a anunţat un nou ajutor de 1,3 milioane de euro în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria

G.D.
Politică / 20 martie

Bogdan Aurescu a anunţat un nou ajutor de 1,3 milioane de euro în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat astăzi, 20 martie 2023, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria, afectate de seismul din 6 februarie 2023, prilej cu care a anunţat un nou pachet de asistenţă financiară din partea României, în valoare totală de 1,3 milioane de euro, conform unui comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, conferinţa organizată de Comisia Europeană şi Preşedinţia suedeză a Consiliului UE a prilejuit coagularea acţiunii solidare a comunităţii internaţionale, în vederea abordării crizei umanitare de proporţii şi a nevoilor de redresare şi reconstrucţie, pe fondul dezastrului natural care a afectat cele două state.

În cadrul sesiunii dedicate anunţării angajamentelor financiare, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a afirmat angajamentul României pentru continuarea susţinerii eforturilor umanitare, de ajutorare a populaţiei afectate din cele două state, precum şi pentru demersurile de redresare şi reconstrucţie care vor fi demarate.

A reamintit că România a fost primul stat membru UE care a acordat asistenţă în teren prin trimiterea echipelor de căutare şi salvare şi a echipelor medicale în Turcia şi produselor de primă necesitate în Siria, prin intermediul Mecanismului de protecţie civilă al UE.

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat, totodată, importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia, legăturile umane strânse şi nivelul foarte bun al colaborării dintre cele două state.

În cadrul reuniunii, ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavuşoğlu, i-a mulţumit în mod deosebit ministrului Aurescu pentru susţinerea promptă şi substanţială a României în contextul cutremurului, subliniază sursqa citată.

În acelaşi timp, a evidenţiat asistenţa umanitară de urgenţă acordată de România pentru populaţia siriană puternic afectată de cutremur, pe fondul situaţiei umanitare deja grave din ultimii ani şi al suferinţelor generate de război şi instabilitate. A subliniat, în acest context, importanţa identificării unei soluţii politice pentru o pace durabilă în Siria, pe baza iniţiativelor existente la nivelul ONU. A reiterat sprijinul pentru eforturile Reprezentantului Special al ONU şi pentru avansarea iniţiativei sale Step-by-step.

Contribuţia anunţată de România cu prilejul Conferinţei prevede 600.000 de euro sub formă de asistenţă umanitară, împărţită în mod egal în beneficiul populaţiilor din cele două state, precum şi 700.000 de euro pentru sprijinirea eforturilor de redresare rapidă din Turcia. Acest nou angajament financiar completează asistenţa umanitară în natură deja acordată Siriei, constând în peste 43 de tone de echipamente de cazarmament, haine, alimente şi peste 10 tone de medicamente şi materiale sanitare de primă necesitate, care au fost distribuite populaţiei siriene din toate zonele afectate de cutremur, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. e luicru bun ca sunt ajutati .

    E l;uicru rau ca se ocupa Trabucel .  

    E gras, complexat , mic ...fara val;oare ptyr tara.

    Mandatul lui e pe negativ 

    Demisia sobolanule tradator…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9575
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7071
Gram de aur (XAU)Gram de aur290.0889

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro