Boloş: "Dorim ca DGAF să fie un instrument puternic de luptă împotriva activităţilor ilicite"

T.B.
Macroeconomie / 27 februarie

Boloş: "Dorim ca DGAF să fie un instrument puternic de luptă împotriva activităţilor ilicite"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că autorităţile doresc ca Direcţia Antifraudă Fiscală să fie pentru statul român un "instrument puternic de luptă" împotriva activităţilor economice ilicite şi evaziunii fiscale, întrebat despre "militarizarea" inspectorilor antifraudă, potrivit agerpres.

Conform sursei, "Inspectorii antifraudă şi noul lor statut, respectiv acela de militarizare a activităţii acestora, este în sensul întăririi luptei antifraudă şi activităţi economice ilicite care se desfăşoară pe teritoriul judeţelor şi de aceea intenţia noastră, prin proiectul de ordonanţă de urgenţă, este ca aceste structuri teritoriale să funcţioneze la nivelul judeţelor. Până acum noi aveam doar structurile regionale şi activitatea din judeţe se desfăşura prin intermediul regionalelor. (...) Direcţia noastră regională antifraudă fiscală, reorganizându-se şi fiind reprezentată la nivel de teritoriu, va avea aceste Inspecţii antifraudă judeţene care îşi vor desfăşura activitatea conform normelor în vigoare. De aceea am propus aceste măsuri care sunt la pachet, pentru că din Direcţia Generală Antifraudă Fiscală dorim să facem şi să fie pentru statul român un instrument puternic de luptă împotriva evaziunii fiscale şi, mai ales, a activităţii economice ilicite. Combaterea activităţii economice ilicite nu se poate realiza din birou", a declarat Marcel Boloş.

Acesta a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă, precizează sursa menţionată.

Potrivit agerpres, "În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea... Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă ", a declarat Boloş.

Ministrul a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată, întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă, transmite sursa.

Conform sursei precizate, "Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate", a declarat Boloş.

Ministrul a făcut precizările după participarea la evenimentul AmCham CEO Business Forum, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai draga Marcele, fiecare cu meseria lui!

    Inspectorii de la ANAF pot merge in teren insotiti de politisti (politia economica?) si de jandarmi, de fiecare data cand cel controlat prezinta un mare risc...un mare risc sa riposteze cand inspectorii ANAF confisca si pun sigilii pe marfa, bunurile si propietatile ilicite. Astfel inspectorii ANAF nu ar mai trebui sa sune la 112.

    ANAF tine de guvern, Politia (inclusiv aia economica) tine de guvern, Jandarmeria tine de guvern...guvernul cui? Pai guvernul lui Marcel...de aude bai Ciolacule!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6818
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1289
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8284
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.8240

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb