Abonament gratuit

BORIS JOHNSON: "Peste 400 de mii de voluntari s-au înscris să ajute serviciul de sănătate britanic"

M.I.
Internaţional /

Boris Johnson

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că 405.000 de voluntari s-au înscris pentru a ajuta Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) să facă faţă epidemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Anunţul a fost făcut în urma unui apel făcut marţi de secretarul pentru Sănătate Matt Hancock, pentru 250.000 de persoane "în stare de sănătate bună", care să ajute NHS să facă faţă răspândirii bolii COVID-19.

"Când am lansat apelul am sperat să atragem 250.000 de voluntari", a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă zilnice despre coronavirus. "În doar 24 de ore, 405.000 de persoane au răspuns la apel."

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Marea Britanie se ridică acum la 422, potrivit departamentului de sănătate al ţării, în timp ce un număr de 8.077 s-au dovedit a fi infectaţi.

Ca multe alte ţări, Marea Britanie a declarat carantină la nivel naţional.

Oamenilor li s-a spus să rămână acasă, cu excepţia deplasărilor la cumpărături de produse esenţiale, exerciţii fizice, probleme medicale urgente şi deplasarea la serviciu.

Clădirile publice neesenţiale, de la săli de sport până la lăcaşuri de cult, au fost, de asemenea, închise, în timp ce evenimentele sociale precum nunţi şi botezuri - dar nu şi înmormântări - trebuie să fie anulate.

Creşterea numărului de teste efectuate în Marea Britanie a fost un subiect important al conferinţei de presă de miercuri a premierului. Johnson a spus că guvernul vrea să extindă semnificativ numărul testelor cât mai curând posibil.

Medicul şef al Angliei, Chris Whitty, a declarat că, pe măsură ce mai multe kituri de testare vor deveni disponibile, prioritatea va fi să le trimită personalului NHS.

El a spus că principalul "blocaj" pentru livrarea mai multor teste a fost deficitul existent la nivel global.

Miercuri, reşedinţa prinţului Charles, moştenitorul direct al tronului Marii Britanii, a confirmat că acesta a contractat coronavirusul.

Palatul Buckingham a anunţat că ducele de Wales s-a întâlnit cu mama sa, regina Elisabeta a II-a, pe 12 martie, dar a adăugat că aceasta "are o stare de sănătate bună".

Neil Ferguson, un epidemiolog de top care a acordat consultanţă guvernului, a declarat miercuri că cererea pentru îngrijire la terapie intensivă va atinge nivelul maxim în următoarele trei săptămâni, dacă strategia ţării va funcţiona, informează News.ro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. e ingrijorat clovnul boris? ca acum cateva zile o ardea cu imunizarea in masa, era pe flower power. el si alti "lideri"vestiti. acum toti sunt cu cocolase la dos.......

    1. Corect! Auzise el si Trump ceva de Corona dar credeau ca e de baut!

      S-a gandit ca daca tot a iesit Marea Britanie din UE ar trebui sa aiba asa,o abordare mai moderna(a la Trump),sa nu se mai ia dupa toti prostii ca i-a ajuns pana acum.Va veni si imunizarea,cum sa nu,doar ca va trebui sa astepte mai mult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie