Abonament gratuit

BRK suspendă activitatea de market maker pentru patru acţiuni

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

BRK suspendă activitatea de market maker pentru patru acţiuni

Măsura va fi în vigoare până la intrarea în normalitate şi ridicarea stării de urgenţă de către preşedinte. 

BRK Financial Group (BRK) suspendă furnizarea cotaţiilor de market maker pentru acţiunile Aages (AAG), MedLife (M), TeraPlast (TRP) şi Nuclearelectrica (SNN), ca urmare a imposibilităţii de a furniza lichiditate în acest sens, în condiţiile actuale de piaţă, se arată într-o notificare a intermediarului remisă, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Brokerul îşi motivează decizia prin starea de urgenţă declarată în multe state, inclusiv în ţara noastră, pe fondul pandemiei de coronavirus, precum şi ca urmare a volatilităţii înregistrată în pieţele de capital, inclusiv la BVB.

Măsura va fi în vigoare până la intrarea în normalitate şi ridicarea stării de urgenţă de către preşedintele Klaus Iohannis, se mai arată în notificarea BRK Financial Group.

Market Maker-ul reprezintă participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care îşi asumă rolul de a susţine rulajul unui instrument financiar, prin introducerea şi menţinerea în piaţă a unor oferte ferme de cumpărare şi de vânzare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. A inceput sa se rostogoleasca bulgarele de zapada. Pana nu se opreste coronavirusul e dur. Apoi bulgarele va continua sa cada si sa ia cu el multe in drum. Daca coronavirusul va mai dura, market-makerii vor fi amintiri, cel putin in Romania. Masurile monetar-fiscale nu dau roade. Ar fi mare minune ca alchimia financiara sa diminueze caderea sau sa pacakeasca realitatea. Poate ca e o resetare a cadrului economic general.

    Or sa cumpere imperialiștii economia românească la preț de nimic, cu bani de la BCE și FED

    Nu placut comentariu meu la cineva in legatura cu BRK de aia sters....nu frumos vorbesc ungureste la cine a cenzura aplicat....oricum de mentionat ca lovitura buna a luat BRK, dar nu-i nimic, BNR dau bani la ei sa tina bine cu bursa

    1. Comentariu aberant. BRK a actionat conform. Igen???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS