BTA: Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, afirmă ministrul apărării

R.S.
Internaţional / 19 aprilie

BTA: Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, afirmă ministrul apărării

Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat astăzi ministrul interimar al apărării, Atanas Zaprianov. El a explicat că majoritatea ţărilor care au achiziţionat avioane F-16 continuă să folosească şi MiG-29, conform BTA.

Zaprianov s-a adresat parlamentului în cadrul programului de interpelări, răspunzând unei întrebări a parlamentarului Rumen Ghecev din Coaliţia pentru Bulgaria despre o achiziţie publică lansată de Ministerul Apărării pentru revizia şi recondiţionarea a şase motoare de MiG-29, relatează BTA.

Conform Programului de Dezvoltare a Capacităţilor de Apărare al forţelor armate bulgare până în 2032, avioanele MiG-29 urmează să rămână în uz până în 2028, când noile F-16 vor ajunge la capacitate operaţională completă, a precizat ministrul apărării.

"Având în vedere că livrarea noilor avioane de vânătoare va începe în 2025, iar pentru atingerea capacităţilor operaţionale complete este nevoie de o perioadă suplimentară de cel puţin trei ani pentru instruirea piloţilor, a fost planificată o finanţare suplimentară pentru întreţinerea motoarelor MiG-29 până în 2028", a spus Zaprianov, potrivit sursei citate.

Pentru a asigura funcţionarea avioanelor MiG-29 şi Su-25, în planul unic de finanţare al Ministerului Apărării sunt prevăzute puţin peste 13 milioane de leva pentru revizia motoarelor de MiG-29.

Ministrul apărării a mai spus că pentru patrularea întregului spaţiu aerian bulgar sunt necesare cel puţin 1.600 de ore, în timp ce piloţii în serviciu activ au peste 35 de ore de zbor lunar. "Piloţii trebuie să înregistreze mult mai multe ore de zbor, deocamdată i-am limitat la misiuni de patrulare aeriană", a spus Zaprianov, notează BTA.

În 15 aprilie, el afirmase într-un interviu televizat că se aşteaptă ca Bulgaria să aibă opt avioane F-16 şi 14 piloţi instruiţi pentru acestea până la sfârşitul lui 2025, aşa cum s-a convenit cu SUA. Şapte din aeronavele bulgare se află deja pe banda de montaj, ceea ce înseamnă că trei din ele vor fi gata până la sfârşitul lui 2024. Ele vor rămâne în SUA până în martie 2024, pentru a fi utilizate la instruirea a încă doi piloţi şi 84 de tehnicieni. Alte trei avioane de vânătoare vor fi livrate Bulgariei în trimestrul al doilea din 2025, iar celelalte două vor fi disponibile până la sfârşitul anului viitor, mai transmite sursa precizată.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb