BTA: Fondul de Investiţii al I3M a preluat o participaţie semnificativă la portul bulgar Burgas

F.D.
Internaţional / 23 iunie

Fondul de Investiţii al I3M a preluat o participaţie semnificativă la portul bulgar Burgas

Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mari a preluat o "participaţie semnificativă" la operatorul portuar BMF Port Burgas EAD de la firma Advance Properties, a informat astăzi grupul de comunicare Image Advertising, potrivit Agerpres.

Tranzacţia a fost anunţată în premieră de preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, cu prilejul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M), care a avut loc la începutul acestei săptămâni la Riga, dar acum au apărut mai multe detalii.

Cu toate acestea, deocamdată nu este clar care este participaţia achiziţionată de Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mari şi nici care este valoarea tranzacţiei.

Firma Advance Properties, care operează portul Burgas pe baza unei concesiuni pe termen lung acordată de Guvernul bulgar va păstra pachetul majoritar de acţiuni, iar investiţia depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare.

Investiţia în operatorul portuar BMF Port Burgas este a patra făcută de Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări şi, de asemenea, prima sa investiţie directă în Bulgaria.

Investiţia este una în linie cu obiectivele fondului, respectiv îmbunătăţirea conectivităţii în regiunea celor Trei Mări. Aceasta va consolida integrarea UE prin reducerea decalajelor de infrastructură şi va oferi beneficii economice extinse regiunii prin îmbunătăţirea conectivităţii şi creşterea capacităţii portuare, a precizat grupul de comunicare Image Advertising.

Achiziţia oferă Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mari o oportunitate pentru a susţine creşterea pe termen lung a portului Burgas cu investiţii viitoare în extinderea capacităţii, inclusiv extinderea danelor actuale şi construcţia de noi dane, îmbunătăţirea facilităţilor şi a capacităţii de a intermedia noi tipuri de mărfuri.

Portul Burgas este o infrastructură importantă care conectează regiunea celor Trei Mari cu Asia Centrală şi Orientul Mijlociu. Este amplasat strategic la Marea Neagră şi este cel mai apropiat port din UE de strâmtoarea Bosfor. De asemenea, funcţionează ca o poartă maritimă majoră spre Sofia şi Plovdiv, cele mai dezvoltate şi mai industrializate oraşe din Bulgaria, prin conexiuni feroviare şi rutiere directe.

Burgas - Est 2 este unul dintre cele mai mari terminale portuare de la Marea Neagră cu capacitate de manipulare şi stocare marfă. Terminalul constă din nouă dane şi cinci cheiuri. Cu o lungime totală a cheiurilor de 2.145 de metri şi o adâncime maximă de 14,6 metri, terminalul este capabil să primească o gamă variată de nave, oferind clienţilor excelente oportunităţi pentru a realiza economii de scară.

Terminalul Burgas - Vest are şase dane pentru nave cu o lungime totală de aproximativ 1.188 de metri. Zona are un terminal de containere complet reabilitat, care a permis o creştere semnificativă a traficului anual de aproximativ 75% între 2016 şi 2020.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro