Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BURSELE DIN LUMEBursele europene, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursele europene, impulsionate de evoluţia pieţei muncii din SUA

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv vineri, după ce Departamentul american al Muncii a anunţat că economia SUA a creat un număr pes­te aşteptări de noi posturi în luna martie (196.000), după rezultatele slabe din februarie.

Titlurile "Saipem" SA, contractor italian din sectorul ţiţeiului şi gazelor, s-au apreciat cu 2,9%, la 4,97 euro. Conform presei străine, compania a obţinut contracte de foraj offshore în Norvegia şi Orientul Mijlociu, cu o valoare totală de 200 de milioane de dolari.

Acţiunile companiei auto germane "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) au crescut cu 0,6%, la 73,79 euro, însă cele ale "Daimler" AG au coborât cu 0,4%, la 56,01 euro. BMW, "Daimler" şi "Volkswagen" au conspirat în mod ilegal în domeniul emisiilor motoarelor diesel, conform rezultatelor iniţiale ale unei investigaţii derulate de Comisia Europeană. Titlurile "Volkswagen" AG au coborât cu 1,2%, la 153 euro.

Acţiunile "Deutsche Bank" AG - cel mai mare grup bancar german - au scăzut cu 1,2%, la 7,49 euro. Banca Centrală Europeană (BCE) va solicita "Deutsche Bank" să strângă fonduri noi înainte ca banca germană să lanseze eventuala fuziune cu rivala sa mai mică, "Commerzbank" AG, care este susţinută de stat, spun surse citate de Reuters. Acţiunile "Commerzbank" au urcat cu 2,6%, la 7,58 euro.

Titlurile grupului auto francez "Renault" SA au pierdut 0,3%, atingând 62,16 euro. Un tribunal din Tokyo a aprobat, vineri, cererea procurorilor de a-l ţine zece zile în arest pe fostul director general al alianţei "Renault - Nissan", Carlos Ghosn, pentru întrebări suplimentare, în timp ce avocaţii săi au anunţat că vor face apel.

Indicele FTSE MIB al pieţei din Milano a crescut cu 0,2%, la 21.758,61 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,2%, la 5.476,20, DAX al Bursei din Frankfurt - tot cu 0,2%, la 12.009,75.

Avans la New York

Pe Wall Street, acţiunile au urcat vineri, în baza datelor anunţate de SUA în privinţa situaţiei pieţei muncii.

Titlurile "Snap" Inc., companie tehnologică, au crescut cu 5%, la 11,84 dolari, după ce aceasta a lansat, joi, o platformă de jocuri în cadrul aplicaţiei Snapchat, care oferă jocuri originale şi de la terţi, precum Tiny Royale, al companiei Zynga, pentru a determina utilizatorii existenţi să folosească mai mult reţeaua şi să atragă alţii noi.

Acţiunile "Vital Therapies" Inc., societate cu operaţiuni în domeniul biotehnologiei, s-au apreciat cu 145,8%, la 0,51 dolari. Acţionarii companiei au aprobat combinarea activităţilor acesteia cu cele ale "Immunic" AG.

Titlurile companiei medicale "TrovaGene" Inc. au câştigat 8,3%, ajungând la 3,90 dolari, în condiţiile în care aceasta a anunţat o investiţie de capital de 1,5 milioane de dolari.

Acţiunile retailerului "Duluth Holdings" Inc. au coborât cu 25,2%, la 17,60 dolari, după ce acesta a raportat rezultate sub aşteptări pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,5%, la 2.892,74 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,2%, la 26.424,99, Nasdaq Composite - cu 0,6%, la 7.938,69.

Curs pozitiv şi în Asia

În Asia, acţiunile au crescut vineri, în majoritate, urmând cursul pe care s-au înscris în ziua precedentă pieţele americane.

Titlurile "Yaskawa Electric" Corp., producător nipon de componente auto şi roboţi industriali, s-au apreciat cu 2,7%, la 3.965 yeni, iar cele ale "Fanuc" Corp., de asemenea fabricant de roboţi industriali, cu 1,2%, la 20.985 yeni, ca urmare a scăderii monedei japoneze faţă de dolar.

Acţiunile companiei petroliere aus­traliene "Oil Search" Ltd. au coborât cu 0,5%, la 7,88 dolari australieni, iar cele ale "Santos" Ltd. - cu 1%, la 6,67 dolari australieni, pe fondul declinului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

Titlurile "Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente, au scăzut cu 0,2%, la 46.850 woni. Compania sud-coreeană a avertizat că profitul său din primul trimestru al anului curent a scăzut cu aproape 60% faţă de acelaşi interval din 2018.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a scăzut cu 0,8%, la 6.181,30 puncte, Kospi al celei din Seul a crescut cu 0,1%, la 2.209,61, Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a scăzut cu 0,4%, la 21.807,50. Pieţele din China şi Hong Kong au fost închise vineri (sărbătoare naţională).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS