Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BURSELE DIN LUMESectorul bancar trage în jos bursele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Sectorul bancar trage în jos bursele europene

Bursele din Europa au avut un curs negativ vineri, sectorul bancar fiind cel mai afectat, după ce analiştii societăţii de servicii financiare Jefferies au atras atenţia asupra evoluţiei veniturilor Credit Agricole SA în Franţa.

Euronext Paris

- Acţiunile Credit Agricole s-au depreciat cu 2,3%, la 12,28 euro. Banca franceză a raportat profituri peste aşteptări pentru trimestrul al treilea, însă analiştii Jefferies au avertizat că, în ţara de origine, vânzările acesteia au avut o creştere sub estimări.

- Titlurile constructorului de avioane Airbus Group au urcat cu 0,5%, la 132,96 euro. Compania a avut, în octombrie, 415 comenzi pentru avioane, extinzându-şi dominaţia asupra Boeing Co. din SUA, care încă se confruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX.

- Acţiunile companiei auto franceze Peugeot SA au înregistrat un plus de 0,5%, la 24,12 euro. Valoarea reducerilor de costuri anunţată în urma planificatei fuziuni dintre PSA Peugeot Citroen şi Fiat Chrysler Automobiles NV din Italia este nominală, iar în viitor conducerea are ca obiectiv o îmbunătăţire a acestor cifre, a afirmat, vineri, directorul general al grupului francez, Carlos Tavares.

- Indicele CAC 40 a scăzut cu 0,02%, la 5.889,70 puncte.

Deutsche Börse

- Titlurile Allianz SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, au pierdut 2,7%, ajungând la 219 euro, deşi asigurătorul german şi-a îmbunătăţit estimarea privind profitul său anual, datorită rezultatelor foarte bune înregistrate de divizia de gestionare a activelor Pacific Investment Management Co. (Pimco), care au compensat câştigurile mai reduse pe segmentul daune şi accidente.

- Indicele DAX s-a depreciat cu 0,5%, la 13.228,56 puncte.

Athens Stock Exchange

- Acţiunile National Bank of Greece SA au coborât cu 3,1%, la 3,10 euro, cele ale Alpha Bank SA - cu 5,9%, la 1,90 euro. Stocul de credite neperformante (NPL) în ţările Uniunii Europene s-a înjumătăţit în ultimii patru ani, dar rămâne la un nivel ridicat la băncile din Grecia şi Cipru, potrivit unui raport al Autorităţii Bancare Europene (EBA).

- Indicele ASE a scăzut cu 0,6%, la 864,69.

New York Stock Exchange

- Bursele din SUA au crescut în ultima zi a săptămânii trecute, ajungând la noi niveluri record, chiar dacă preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat îndoielile cu privire la încheierea în curând a unui acord comercial cu China.

- Titlurile Alibaba Group Holding Ltd. au câştigat 0,3%, ajungând la 187,16 euro. Gigantul e-commerce intenţionează să lanseze, în ultima săptămână a lunii noiembrie, o ofertă secundară de acţiuni la Bursa din Hong Kong, din care să obţină între 10 şi 15 miliarde de dolari.

- Acţiunile Exxon Mobil Corp., cel mai mare grup petrolier din SUA, au înregistrat un declin de 1,9%, la 70,77 dolari, odată cu scăderea cotaţiilor ţiţeiului.

I- ndicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,02%, la 27.681,24 puncte, S&P 500 - cu 0,3%, la 3.093,08.

Tokyo Stock Exchange

- În Asia, acţiunile au avut un curs mixt vineri, din cauza incertitudinilor legate de momentul la care SUA şi China vor semna un acord prin care să pună capăt războiului comercial.

- Titlurile companiei auto Toyota Motor Corp. s-au apreciat cu 2,2%, la 7.905 yeni, după ce aceasta a anunţat un program de răscumpărare de acţiuni de 1,8 miliarde de dolari.

- Acţiunile producătorului de echipamente medicale Terumo Corp. au câştigat 13,4%, atingând 4.018 yeni. Societatea a raportat rezultate financiare solide.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 0,3%, la 23.391,87.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile producătorului de aur Newcrest Mining Ltd. au înregistrat un minus de 4,6%, la 29,98 dolari australieni, iar cele ale rivalului Evolution Mining Ltd. - de 5,8%, la 3,93 dolari australieni. Preţul metalului a atins, joi, cel mai redus nivel al ultimelor cinci săptămâni: 1.460,7 dolari uncia.

- Indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 0,04%, la 6.724,10 puncte.

Hong Kong Stock Exchange

- Titlurile PetroChina Co. au consemnat un declin de 0,5%, la 3,95 dolari HK, însă cele ale China Petroleum & Chemical Corp. au urcat cu 0,2%, la 4,70 dolari HK, după ce cotaţiile de pe piaţa de profil au revenit pe scădere.

- Indicele Hang Seng a coborât cu 0,7%, la 27.651,14 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie