Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BVB a inclus acţiunile BITTNET SYSTEMS în BET-XT

E.O.
Piaţa de Capital /

BVB a inclus acţiunile BITTNET SYSTEMS în BET-XT

Titlurile companiei au fost incluse şi în BET-XT-TR, BET-BK şi BET-Plus

Modificările de la nivelul celor patru indici bursieri vor intra în vigoare din 21 septembrie

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a inclus acţiunile BITTNET SYSTEMS S.A. în patru indici bursieri i BET-XT (indicele celor mai reprezentative 25 companii pentru piaţa de capital românească), BET-XT-TR, BET-BK şi BET-Plus, anunţă un comunicat de presă.

Intrarea în vigoare a modificărilor la nivelul componenţei respectivilor indici va avea loc începând cu data de 21 septembrie 2020, conform sursei citate.

Includerea în indicii celor mai tranzacţionaţi emitenţi de la BVB vine după ce, în data de 3 iunie 2020, acţiunile BNET au fost admise pe Piaţa Reglementată administrată de BVB. De asemenea, includerea acţiunilor BNET în indicii BET- XT, BET-BK si BET-Plus a fost bazată pe indicatori precum lichiditate, capitalizare bursieră şi free-float şi confirmă evoluţia valorii de piaţă şi a lichidităţii Bittnet.

Reprezentanţii companiei apreciază: "Această includere are o importanţă deosebită pentru noi, deoarece permite fondurilor de investiţii care utilizează drept benchmark aceşti indici să investească în acţiunea BNET.

Ponderea simbolului BNET în componenţa indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) şi a factorilor de corecţie a preţului (FCi) va fi determinată pe baza numărului de acţiuni şi a cotaţiei de închidere înregistrată la finalul şedinţei de tranzactionare din data de 11 septembrie 2020".

Indicii BVB reflectă evoluţia preţurilor celor mai tranzacţionate companii listate sau evoluţia anumitor sectoare reprezentative, cum ar fi sectorul financiar sau sectorul energetic. Ca metodologie de calcul, toţi indicii BVB sunt indici de preţ ponderat cu capitalizarea free float-ului, cu limite maxime pentru ponderile societăţilor componente. Cu exceptia indicilor BET-TR si BET-XT-TR, care sunt ajustaţi pentru dividende, ceilalţi indici reflectă doar evoluţia preţurilor de piaţă.

BET-XT reflectă evoluţia preţurilor celor mai tranzacţionate 25 de companii de pe Piaţa Reglementată a BVB, inclusiv societăţile de investiţii financiare.

BET-XT-TR este varianta de tip total return a indicelui BET-XT, care include cele mai tranzacţionate 25 de companii româneşti listate la BVB. Indicele BET-XT-TR reflectă atât evoluţia preţurilor companiilor componente, cât şi dividendele oferite de acestea.

Indicele BETPlus este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului companiilor romaneşti (cu excepţia societăţilor de investiţii financiare) listate pe piaţa reglementată, care îndeplinesc un set de criterii minime de eligibilitate de selecţie referitoare la lichiditate şi capitalizare bursieră ajustată cu free float-ul.

Indicele BET-BK a fost construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de către administratorii de fonduri, dar şi de alţi investitori instituţionali, metodologia de calcul reflectă cerinţele legale şi limitele de investiţii ale fondurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie