BVBApatie în ultima sesiune de tranzacţionare

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 iulie 2022

Apatie în ultima sesiune de tranzacţionare

Prime Transaction: "Schimburi de 6,11 milioane euro, cea mai mică valoare din această săptămână"

Ultima sesiune de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost în mare parte apatică, în condiţiile în care indicii nu au avut o direcţie clară iar valoarea tranzacţiilor a fost mai mică de o treime faţă de media zilnică a acestui an.

Indicele BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide 20 de acţiuni ale pieţei noastre, s-a depreciat cu 0,39%, la 12.252 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de acţiuni, a urcat cu 0,08%, până la 2.251 de puncte.

Rulajul s-a ridicat la numai 30,1 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de 111 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a fost derulat niciun schimb.

Echipa de la Prime Transaction a notat, în raportul său zilnic: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în ultima şedinţa de tranzacţionare a săptămânii. Variaţiile au fost cuprinse între -0,5% pentru BET-NG şi 0,19% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,11 milioane euro, cea mai mică din această săptămână (...). Din indicele BET, acţiunile a doi emitenţi s-au apreciat cu peste un procent: Sphera Franchise Group (SFG), 1,85% şi Transelectrica (TEL), 1,1%. La polul opus, titlurile OMV Petrom (SNP) au înregistrat singura scădere de peste un procent, respectiv un declin de 1,06%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţiilor a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea, ce au cumulat un rulaj de 11,49 milioane de lei, titlurile FP încheind ziua la preţul unitar de 2,04 de lei, în scădere cu 0,49%.

Acţiunile OMV Petrom au coborât până la preţul de 0,465 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 6,6 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a acestui clasament s-au situat titlurile Banca Transilvania (TLV), ce au scăzut cu 0,21%, până la preţul de 2,33 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 3,35 milioane de lei.

Acţiunile Erste Groupe Bank (EBS) s-au apreciat cu 3,95%, până la preţul de 121,15 lei, pe fondul unor schimburi de 0,9 milioane de lei.

Indicele compozit BETPlus a coborât cu 0,36%, la 1.828 de puncte, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni ale pieţei noastre, a avut un declin de 0,31%, la 1.070 puncte.

Indicele BETAeRO, al companiilor listate pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti, a avut un avans de 0,1%, la 892 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro