Abonament gratuit

BVBCreşteri pentru majoritatea indicilor, pe fondul unei lichidităţi de 22,8 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pentru majoritatea indicilor, pe fondul unei lichidităţi de 22,8 milioane lei

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere, în condiţiile unui rulaj de 22,78 milioane de lei, echivalentul a mai puţin de jumătate din media zilnică a anului, de 50,8 milioane lei.

Ieri, Guvernul Orban a publicat programul de relansare economică a ţării pentru următoarii cinci ani, iar piaţa de capital nu este prinsă în poză, în mod explicit.

Anca Paltineanu, analist de investiţii în cadrul socieţăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie mixtă, asemănătoare cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,35% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,24% pentru BET-FI şi +0,36% în cazul BETPlus. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 4,7 milioane de euro, sub media zilnică de 10,6 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile SIF Hoteluri (CAOR), +8,11%, pe fondul tranzacţionării unui volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile MedLife (M), +1,14%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Electroaparataj (ELJ), cu -4,76%, având un volum redus. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -1,14%, pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol."

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), care s-au depreciat cu 0,16%, la 31,85 lei, pe fondul unui valori a tranzacţiilor de 5,57 milioane lei.

Poziţia a doua în acest clasament a fost ocupată de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua bursieră în creştere cu 0,94%, la 2,15 lei/unitate, acţiunile instituţiei de credit din Cluj cumulând un rulaj de 3,24 milioane de lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,4%, la 1,265 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 1,34 milioane lei.

Locul al patrulea în topul valorii tranzacţionate a fost ocupat de acţiunile SIF Oltenia (SIF5), ce au angrenat un rulaj de 0,97 milioane de lei, cotaţia societăţii de investiţii din Craiova stagnând la preţul de 2,2 lei.

Prin piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu acţiunile MedLife (M), în valoare de 2,76 milioane de lei, schimbul derulându-se la preţul unitar de 35,4 lei, cu 1,14% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-NG, ce reflectă evoluţia sectorului energetic şi al utilităţilor a avut un declin de 0,04%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,14%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut o creştere de 0,2%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): +8,11%

2. "Zentiva" (SCD): 4,67%

3. "Carbochim" (CBC): +3,45%

4. "Aerostar" (ARS): +2,11%

5. "Erste Group Bank" (EBS): +2,04%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroaparataj" (ELJ): -4,76%

2. "Bucovina - Club de Munte" (BCM): -3,75%

3. "Prebet" (PREB): -3,46%

4. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -2,86%

5. "Bittnet Systems" (BNET): -2,61%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie