BVB Deal cu 4,72% din SIF1 Banat Crişana

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 octombrie 2015

Deal cu 4,72% din SIF1 Banat Crişana

Schimbul special pe titlurile SIF1 a fost realizat la un preţ 1,614 lei/unitate, în scădere cu 0,37% faţă de referinţă.

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere.

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Bursa de Valori Bucureşti a consemnat astăzi (ieri, n.r.) o şedinţă mixtă din punct de vedere al evoluţiei indicilor bursieri, chiar dacă bursele externe au înregistrat creşteri generalizate. «Pozitivismul» de pe bursă s-a tradus printr-o lichiditate extrem de bună, determinată, în principal, de un volum excelent de tranzacţionare al acţiunilor SIF Banat Crişana pe piaţa «deal», volum ce reprezintă aproximativ 5% din societate. Demnă de remarcat a fost şi reintrarea Oltchim pe Bursă, după doi ani şi jumătate. Preţul acţiunilor companiei au înregistrat o creştere fulminantă (de aproape 15%), dar această evoluţie nu s-a tradus şi printr-un volum de tranzacţionare corespunzător".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,61 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 2,35%, la 2,29 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au apreciat cu 1,67%, la 0,79 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,21 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 1,31 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,78 lei/unitate, în coborâre cu 0,17%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 0,95 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,83%, ultimul preţ fiind de 30 lei/unitate.

Pe piaţa deal, au mai fost înregistrate două transferuri cu titluri "Fondul Proprietatea" (FP) care au totalizat 3,5 milioane de lei, în creştere cu 0,13% la un preţ de 0,778 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,85%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,73%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,39%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,74%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,3%.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Ultima noutate la BVB, cica de la 5 octombrie BVB decure programul de tranzactionare dupa ce, cu ceva timp in urma l-au prelungit, adica revin la vechiul orara, cred ca "asa au dedus ca promoveaza / imbunatatesc / ridica "moralul" drapanatei BVB, de tot rasul si rahatul !.

  Polonezu e varza! Habar nu are de piata de capital,de mecanismele pietei de capitl, de produse si servicii noi care sa ridice lichiditatea.Aduce bombe cu efect intarziat pe Aero.La mai mare!

  1. polonezu nu e varza. piata de capital romaneasca plina de tepari si jepcari prin SIFuri CCIFuri si CAuri e varza. acolo este varza nu la polonez in cap.

   Inteligentule

   Adica polonezul e un fel de branza buna in burduf de caine? Pai sa plece atunci si sa ne lase in pace, sa mearga sa straluceasca in alta parte. Nigeria, de exemplu...

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb