BVBEvoluţii preponderent negative pentru indicii BVB

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Evoluţii preponderent negative pentru indicii BVB

BET-NG, singurul indice care a încheiat şedinţa de tranzacţionare pe plus 

Rulajul înregistrat în şedinţa de ieri de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de doar 25 milioane de lei, peste cel înregistrat în şedinţa anterioară de 17 milioane lei, dar sub media zilnică a anului trecut, de circa 40 milioa­ne de lei.

Anca Păltineanu, analist de inves­tiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general negativă, spre deosebire de cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 0,06% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,11% (BET-FI) şi +0,37% (BET-NG). Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 5,42 milioane de euro, sub media zilnică de 10,05 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Farmaceutica Remedia S.A. (RMAH, +14,52%), pe fondul tranzacţionării unui volum cu mult peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Purcari Wineries (WINE, +1,26%), pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile VES S.A. (VESY), cu -14,71%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Alro S.A. (ALR, -3.04%), pe fondul unui volum de acţiuni similar cu media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile BRD, care au înregistrat transferuri în valoare de 6,51 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 15,9 lei/unitate, în scădere cu 1,49%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de TLV, care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,555 lei/titlu, în scădere cu 0,38%, valoarea tranzacţionată însumând 5,27 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,425 lei/acţiune, în apreciere cu 1,19%, pe fondul unei valori transferate de 2,34 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 1,34 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 1,77 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost consemnată o singură tranzacţiie cu titlurile Electromagnetica (ELMA), încheiată la preţul de 0,16 lei/unitate, în scădere cu 2,74% faţă de preţul de referinţă din piaţa "regular", pe fondul unei valori transferate de 0,248 milioane de lei.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei noas­tre, a scăzut cu 0,10%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a înregistrat o deprecire de 0,01%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +14,52%

2. "Electroputere" (EPT): +11,11%

3. "Condmag" (COMI): +5,00%

4. "Ropharma" (RPH) +3,55%

5. "Socep" (SOCP): +3,48%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves" (VESY): -14,71%

2. "Uamt"(UAM): -7,41%

3. "Altur" (ALT): -5,19%

4. "Turism Felix" (TUFE): -4,30%

5. "Bermas" (BRM): -4,23%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS