BVB/ GABRIEL ALDEA, INTERCAPITAL:"Tendinţa de scădere a indicilor locali, una particulară pieţei noastre"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 04 august 2015

"Tendinţa de scădere a indicilor locali, una particulară pieţei noastre"

Şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti a fost una de scăderi generalizate pe piaţa locală de capital, toţi indicii înregistrând corecţii faţă de săptămâna trecută.

Potrivit lui Gabriel Aldea, director adjunct la Intercapital Invest, chiar dacă ieri a fost redeschisă bursa din Grecia şi indicii au înregistrat scăderi ample la reluarea tranzacţionării, tendinţa de scădere a indicilor locali pare să fi fost una particulară pieţei noastre, din moment ce pieţele europene importante, dar şi cele din regiunea central şi est-europeană au înregistrat preponderent evoluţii pozitive.

Logica scăderilor poate să aibă legătură, consideră domnul Gabriel Aldea, cu o marcare a profiturilor realizate de unii investitori înainte de anunţarea rezultatelor financiare aferente primului semestru al anului, cunoscut fiind faptul că începând de la mijlocul acestei săptămâni urmează să raporteze mai multe companii importante.

Acesta este şi cazul BRD, care urmează să raporteze miercuri rezultatele pe primul semestru al anului. Potrivit reprezentantului Intercapital Invest, scăderea de ieri de 1,49% poate fi rezultatul marcărilor realizate de investitorii care nu vor să-şi asume riscul anunţării unor rezultate nefavorabile de către bancă.

Cele mai tranzacţionate titluri de pe BVB au fost, ieri, chiar cele ale BRD Groupe Societe Generale (BRD), valoarea schimburilor ridicându-se la 5,96 milioane lei.

De asemenea, şi acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 4,85 milioane lei. Cotaţia TLV a crescut cu 1%, la finalul şedinţei, la 2,423 lei pe titlu.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu acţiuni Transgaz (TGN), acestea totalizând 4,04 milioane lei. TGN a scăzut cu 1,64%, la 270 lei.

Totalul tranzacţiilor de la BVB s-a ridicat, ieri, la aproape 24 milioane de lei (5,4 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 22,4 milioane lei (5,08 milioane de euro), iar pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de peste 1,38 milioane lei (314 mii euro).

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în coborâre cu 0,79%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,83%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,33%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a micşorat cu 0,71%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,79%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro