BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Acţiunile BRD şi TLV par să se fi oprit din scădere"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 noiembrie 2015

Cinci dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate de 30,13 milioane de lei (6,78 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "După corecţia severă înregistrată în urmă cu o şedinţă, acţiunile celor două bănci (BRD şi TLV, n.r.) par să se fi oprit din scădere, chiar dacă titlurile BRD au închis uşor în scădere, spre deosebire de cele de la TLV care au urcat cu aproape jumătate de procent. Cum era şi firesc, volumele au fost mai mici în comparaţie cu cele de ieri (miercuri, n.r.), însă îndeajuns cât să menţină o lichiditate ridicată. Chiar dacă pieţele externe au consemnat o nouă zi de creştere, la BVB au început să apară scăderi şi în rândul blue chip-urilor aflate până ieri (miercuri, n.r.) pe creştere. Prin urmare, acţiunile Transelectrica scad cu 2,55%, iar cele ale Romgaz cu 1,03%".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,4% la 2,48 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) s-au depreciat cu 0,34%, la 11,8 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,46 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 4,44 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,82 lei/unitate, în creştere cu 0,61%.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie de 1,09 milioane lei cu titluri BRD, la preţul de închidere 12 lei/acţiune, în urcare cu 1,35% faţă de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,05%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,07%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,08%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a stagnat, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,04%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb