Abonament gratuit

BVBLichiditatea coboară sub media anului trecut

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea coboară sub media anului trecut

Rulajul înregistrat în şedinţa de vineri de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de doar 35,59 milioane de lei, sub media zilnică a anului trecut, de circa 40 milioane de lei, o treime din valoarea transferurilor fiind dată de schimburile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV).

Echipa de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii BVB au închis ultima şedinţă de tranzacţionare pe minus. Variaţiile au fost cuprinse între -0,81% pentru BET şi -0,12% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,4 de milioane euro, cea mai mică valoare din această săptămâna trecută şi sub media anului curent. O treime din rulajul de azi (n.r. vineri) a fost asigurat de Banca Transilvania (TLV) cu o valoare tranzacţionată de 11,8 milioane lei, fiind cel mai lichid emitent din această şedinţă. Din cadrul indicelui BET, cel mai mare avans este înregistrat de Sphera Franchise Group (SFG) care a crescut cu 1,54%, fiind doar 1 tranzacţie cu 2 acţiuni pe tot parcursul şedinţei, Transgaz (TGN) a avut a doua cea mai bună evoluţie cu o creştere de 0,94%. La capitolul deprecieri, avem 4 societăţi care au scăzut cu mai mult de un procent: OMV Petrom (SNP) -1,98%, Banca Transilvania (TLV) -1,91%, Romgaz (SNG) -1,41% şi Conpet (COTE) -1,23%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de titlurile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 11,8 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,566 lei/unitate, în scădere cu 1,91%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de OMV Petrom (SNP), care a încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,4215 lei/titlu, în scădere cu 1,98%, valoarea tranzacţionată însumând 6,59 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 35 lei/acţiune, în depreciere cu 1,41%, pe fondul unei valori transferate de 4,34 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 16,34 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 3,52 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei noastre, a crescut cu 0,65%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a avut un avans de 0,33%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Ves" (VESY): +14,71%

2. "Condmag" (COMI): +5,00%

3. "Teraplast" (TRP): +2,95%

4. "Aerostar" (ARS) +2,78%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): +1,54%

-----------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "OMV Petrom" (SNP): -1,98%

2. "Patria Bank"(PBK): -1,91%

3. "Banca Transilvania" (TLV): -1,91%

4. "Romgaz" (SNG): -1,41%

5. "Conpet" (COTE): -1,23%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS