BVBOscilaţii modeste pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iulie

Oscilaţii modeste pentru indici

Capitalizare bursieră de 54,5 milioane de lei pentru Air Claim, după prima zi în piaţa AeRO Acţiunile One United se află cu 10% sub preţul din ofertă, după două săptămâni de la listare

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii reduse în sesiunea de tranzacţionare de vineri, spre deosebire de creşterile semnificative din pieţele europene. Indicele compozit BETPlus a crescut cu 0,05%, la 1.779,63 puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,01%, până la 1.051,13 puncte.

În tonul ultimelor două - trei luni, valoarea tranzacţiilor a fost redusă, de numai 39,04 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a acestui an, de 79,28 milioane de lei.

Acţiunile Air Claim (CLAIM), companie care facilitează obţinerea de compensaţii pentru zborurile aeriene perturbate, au încheiat prima zi în piaţa AeRO la preţul de 12,4 lei, aproape dublu faţă de cel din plasament. La acest preţ, capitalizarea bursieră a companiei se ridică la 54,56 milioane de lei. Tilurile CLAIM au cumulat un rulaj de 8,08 milioane de lei, cel mai mare de vineri de la BVB.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Evoluţii pozitive pentru indicii BVB în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Indicele BET s-a apreciat cu 0,05%, în timp ce la polul opus, BET-FI şi BET-NG au înregistrat scăderi de 0,31% fiecare. Valoarea tranzacţiilor a fost de 7,93 milioane euro, în uşoară scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Cele mai mari aporturi la rulajul zilnic a venit din partea titlurilor Băncii Transilvania (TLV), cu 8,06 milioane lei şi a celor a noii societăţi listate pe piaţă Aero, Air Claim. Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost înregistrată de acţiunile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), care s-au apreciat cu 0,9%. Titlurile a doi emitenţi au închis şedinţa cu scăderi de peste un 1%: Sphera Franchise Group (SFG), -1,37% şi Romgaz (SNG), -1,12%".

Acţiunile Banca Transilvania, cea mai importantă companie de la bursa noastră din indicii de pieţe emergente în ierarhia FTSE Russell, au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 2,785 lei, în creştere cu 0,18%.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au stagnat, la preţul de 1,862 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 2,45 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în topului rulajului din piaţa principală, cu schimburi de 1,48 milioane lei, s-au clasat titlurile TeraPlast (TRP), acţiunile producătorului de materiale de construcţii terminând ziua la preţul de 0,919 lei, în creştere cu 0,33%.

Titlurile One United Properties (ONE) au coborât cu 0,55%, la preţul de 1,8 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 1,21 milioane de lei. După două săptămâni de la listare, acţiunile ONE se află cu 10% sub preţul din ofertă, de 2 lei.

În piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,05%, la 2,298,74 puncte.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro