BVB şi Depozitarul Central accelerează procesul de transformare digitală cu ajutorul platformei Aurachain

J.P.
Piaţa de Capital / 23 decembrie 2020

BVB şi Depozitarul Central accelerează procesul de transformare digitală cu ajutorul platformei Aurachain

Aurachain este noul partener tehnologic pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Depozitarul Central. Două soluţii inovatoare realizate pe platforma low-code Aurachain vor fi implementate pentru a accelera şi optimiza procesul de votare în cadrul companiilor listate, prin capabilităţi specifice tehnologiei blockchain, şi a facilita accesul la piaţa de capital prin digitalizarea înrolării investitorilor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

BVB şi Depozitarul Central au ales soluţiile dezvoltate pe platforma Aurachain pentru digitalizarea pieţei de capital din România.

Silvia Buicănescu, Directorul General al Depozitarului Central: "Beneficiind de o poziţie unică pe piaţa de capital, Depozitarul Central este furnizor de servicii de depozitare a instrumentelor financiare, de registratar pentru emitenţii listaţi la BVB, precum şi de sistem de decontare a tranzacţiilor cu instrumente financiare, fiind o infrastructură care, mai ales în contextul global actual, are nevoie de digitalizare şi automatizare în cât mai mare măsură a proceselor desfăşurate, în condiţii de siguranţă, transparenţă şi trasabilitate cerute de regimul juridic aplicabil. Am convingerea că noul parteneriat încheiat astăzi cu Aurachain va fi unul de succes, va aduce valoare serviciilor oferite de Depozitarul Central şi va reprezenta începutul unei colaborări solide, de lungă durată şi pe mult mai multe arii de activitate, în viitor."

Prima soluţie cu un potenţial important este aceea de digitalizare a procesului de vot în cadrul adunărilor generale ale acţionarilor (AGA). Platforma digitală Intervote, dezvoltată pe platforma Aurachain, automatizează mecanismele de vot în condiţii de siguranţă, şi asigură prin puterea blockchain transparenţa şi trasabilitatea cerute de reglementările în vigoare.

Soluţia va fi pusă la dispoziţia tuturor companiilor listate la BVB şi pe piaţa AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al BVB pentru a eficientiza procesul de votare.

"Platforma low-code Aurachain transferă o mare parte din dezvoltarea aplicaţiilor digitale în mâinile utilizatorilor business care au nevoie de soluţii inovatoare, prin capabilităţi intuitive de configurare vizuală, ce înlocuiesc abordarea tradiţională de scriere de cod. Personalul cheie din întreaga organizaţie - de la experţi şi analişti de afaceri la dezvoltatori profesionişti şi specialişti în IT - poate contribui cu expertiza lui direct la procesul de creare a aplicaţiilor software, pentru a obţine rezultate impresionante în eficienţa operaţională" a spus Adela Wiener, Directorul General al Aurachain. "Cele două soluţii oferite Bursei de Valori Bucureşti au fost dezvoltate foarte rapid folosind platforma Aurachain şi reprezintă încă un exemplu de cum putem ajuta organizaţiile să-şi accelereze eforturile de transformare digitală, încă din prima zi a oricărui angajament."

Cea de-a doua soluţie se referă la digitalizarea procesului de deschidere online a conturilor de tranzacţionare de către investitorii individuali, printr-un serviciu standardizat pe care Depozitarul Central îl va oferi ca un nou punct de intrare pentru toţi noii investitori individuali.

Soluţia tehnologică dezvoltată pe platforma Aurachain are rolul de a facilita accesul investitorilor la Piaţa de Capital din România într-un mod complet automat şi 100% sigur. Acţiuni precum înregistrarea, verificarea identităţii, recunoaşterea facială şi procesul KYC (Cunoaşte-ţi clientul) vor fi realizate exclusiv în mediu digital şi vor fi automatizate.

"Proiectul de colaborare dintre Depozitarul Central şi Aurachain este foarte important din perspectiva potenţialului de digitalizare a tuturor proceselor incidente pieţei de capital. Ne dorim ca prin acesta să folosim soluţiile oferite de Aurachain în zona de identificare şi profilare a clienţilor individuali, soluţie pe care dorim să o oferim atât comunităţii de brokeraj pe piaţa de capital, dar şi altor industrii sau platforme care au nevoie de un astfel de serviciu. Un alt produs pe care dorim să-l implementăm este o platformă de organizare a şedinţelor pentru Adunări Generale ale Acţionarilor, Consilii de Administraţie, Comitete. Platforma Intervote se va adresa în primul rând nevoilor pe care companiile listate atât pe Piaţa Reglementată, cât şi pe piaţa AeRO, din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare, le pot avea în organizarea acestor întâlniri. Credem în potenţialul soluţiilor Aurachain şi odată validată tehnologia de tip blockchain ce stă la baza acestor soluţii, prin iniţiativa anunţată astăzi, în mod cert vom propune extinderea colaborării cu Aurachain şi pentru alte procese, cu scopul final de a digitaliza şi simplifica activitatea investitorilor, brokerilor şi a emitenţilor în zona reglementată a pieţei de capital", a afirmat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al Depozitarului Central.

Prin acest nou parteneriat cu Aurachain, BVB face încă un pas important către modernizarea şi dezvoltarea pieţei de capital din România, prin facilitarea lărgirii bazei de investitori, eficientizarea procesului decizional şi reducerea birocraţiei pentru companiile listate.

Dtlawyers
Apanova
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro