BVB şi RASDAQAcţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2014

Acţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în stagnare, având un rulaj redus, salvat de tranzacţii cu acţiuni Fondul Proprietatea (FP) şi de titluri din sectorul financiar şi cel al energiei.

Andrei Rădulescu, senior investment analist la SSIF Broker, consideră că piaţa a avut o evoluţie mixtă, în ton cu pieţele internaţionale.

Domnia sa ne-a spus: "În şedinţa de ieri, o pondere redusă, de 25% din tranzacţii, au avut-o deal-urile cu Fondul Proprietatea (FP), Rompetrol Well Services S.A (PTR) şi Petrom (SNP), totalizând aproximativ 6,7 milioane lei.

Acţiunile Băncii Transilvania s-au remarcat cu o creştere de 3%, având cel mai puternic avans din indicele BET, salvând astfel rulajul bursei".

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au fost în atenţia investitorilor, cu un rulaj de 2,6 milioane lei. Titlurile Băncii Transilvania au închis în urcare, la 1,885 lei.

Indicele general BET-C a finalizat în stagnare, ca şi indicele BET-FI al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat ieri acţiuni în valoare totală de 24,2 milioane lei (5,5 milioane euro), sub media ultimelor zile.

Cu un rulaj de 5 milioane lei pe piaţa principală, titlurile FP au făcut totodată obiectul a două tranzacţii deal, de 5,4 milioane lei (1,2 milioane euro), pe piaţa secundară, acoperind astfel peste 40% din lichiditatea BVB în şedinţa de luni. Acţiunile FP au închis în stagnare, la 0,7965 lei.

Un total de 7 acţiuni au înregistrat ieri lichiditate de peste 500.000 lei.

Titlurile Romgaz au închis în coborâre cu 0,5%, la 34,08 lei, pe un rulaj de aproape 3 milioane de acţiuni, potrivit Mediafax.

Luni, un anunţ publicat pe platforma bursei a confirmat că fondul Business Capital for Romania- Opportunity Fund Cooperatief a vândut săptămâna trecută către SIF Oltenia (SIF5) un pachet de 5 milioane de acţiuni, reprezentând 14% din capitalul producătorului de uleiuri vegetale, pentru 15 milioane lei (3,4 milioane euro). Anterior tranzacţiei, fondul, controlat de BCR, deţinea peste 29% din acţiunile companiei. SIF Oltenia a ajuns, astfel, la o participaţie de 69,93%.

Acţiunile Argus au închis luni în urcare cu 4,56%, la 2,98 lei, aproape de preţul la care a fost realizată vineri tranzacţia, de 3 lei pe acţiune. Titlurile SIF Oltenia au scăzut uşor luni, cu 0,1%, la 1,828 lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro