BVB şi RASDAQBursa a închis în scădere, declinul fiind limitat de SIF-uri şi Fondul Proprietatea

M.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa a închis în scădere, declinul fiind limitat de SIF-uri şi Fondul Proprietatea

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de joi în scădere, declinul fiind limitat de creşterea cotaţiilor SIF-urilor şi Fondului Proprietatea (FP), în timp ce peste jumătate din lichiditate a fost generată de tranzacţii cu acţiuni OMV Petrom (SNP), Electrica (EL), Impact (IMP) şi Fondul Proprietatea.

Indicele de referinţă BET Plus a scăzut cu 0,38%, pe o lichiditate de 43,6 milioane de lei (9,8 milioane de euro). Indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a scăzut cu 0,42%. BET Plus cuprinde cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

În sectorul energetic, indicele BET NG a consemnat un declin de 0,3%, în timp ce BET FI, format din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,27%.

Acţiunile OMV Petrom au avut cea mai ridicată lichiditate, cu tranzacţii de tip deal totalizând 8,28 milioane de lei, la care se adaugă transferuri de 843.953 lei pe piaţa reglementată, unde titlurile au închis în scădere cu 0,33%.

Un rulaj apropiat de cel al OMV Petrom a înregistrat şi Electrica, cu 8,08 milioane de lei. Distribuitorul de energie a închis în declin cu 0,37%, la 10,85 lei/acţiune.

Acţiunile Impact au făcut obiectul unui deal în valoare de 5,59 milioane de lei, fiind transferate titluri reprezentând 2,91% din numărul total de acţiuni.

Fondul Proprietatea a închis în creştere cu 0,1%, după tranzacţii însumând 5,23 milioane de lei pe parcursul şedinţei.

Tranzacţii totale de peste 1 milion de lei au înregistrat şi SIF Transilvania (SIF3), cu 2,85 milioane de lei, Romgaz (SNG), cu 2,53 milioane de lei, Transelectrica (TEL), cu 1,17 milioane de lei, şi SIF Oltenia (SIF5), cu 1,16 milioane de lei.

De asemenea, au fost transferate prin două tranzacţii deal acţiuni Nuclearelectrica (SNN) de 1,64 milioane de lei şi titluri Transelectrica în valoare de 1,63 milioane de lei.

Indicele extins BET XT a scăzut cu 0,28%, în timp ce BET BK a stagnat.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

În regiune, indicele SOFIX (Sofia) a stagnat, PX (Praga) a scăzut cu 0,4%, BUX (Budapesta) a coborât cu 0,7%, în timp ce WIG (Varşovia) a înregistrat un declin de 0,1%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS