Crypto

BVBTranzacţii cu obligaţiuni, aproape de rulajul acţiunilor

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 ianuarie 2016

Tranzacţii cu obligaţiuni, aproape de rulajul acţiunilor

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua precedentă, de 25,68 milioane de lei (5,66 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction arată: "Majoritatea indicilor au crescut astăzi (ieri, n.r.), cel mai mult în cazul BET-FI, +1,18%. Creşterea indicelui SIF-urilor şi al FP a venit după o şedinţă în care patru dintre cele şase componente au urcat cu mai mult de 1%. Cele mai mari creşteri au fost cele ale SIF Muntenia (SIF4), +2,69%, şi Fondului Proprietatea (FP), +1,82%, urmate de SIF Banat Crişana (SIF1), +1,08% şi SIF Oltenia (SIF5), +1,03%, Transelectrica a revenit la rândul sau la o evoluţie peste media pieţei, +1,31% la finalul zilei. Indicele de referinţă BET a crescut cu doar 0,25%, afectat de scăderile titlurilor Romgaz (SNG), Electrica (EL) şi BRD - Groupe Société Générale (BRD)".

În ceea ce priveşte lichiditatea înregistrată pe Bursă, raportul citat precizează: "Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut din nou, până la doar 3 milioane de euro. O zi mai bună au avut obligaţiunile, cu tranzacţii de 2,28 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au însumat 346.000 de euro".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,35 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,88%, la 2,3 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 1,82%, la 0,727 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,98 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 0,84 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,14 lei/unitate, în depreciere cu 1,17%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 0,57 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 1,89%, ultimul preţ fiind de 11,4 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie de 2,25 milioane lei, realizată cu titluri "SIF Transilvania" (SIF3), la un preţ de 0,268 lei/acţiune, în depreciere cu 1,47% faţă de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,25%, la fel ca şi indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,21%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a sporit cu 0,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro