BVB/MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI:"Volume modeste, pe fondul unei evoluţii mixte a indicilor bursieri"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 iulie 2016

"Volume modeste, pe fondul unei evoluţii mixte a indicilor bursieri"

Acţiunile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Şase dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât luni, de 19,7 milioane de lei (4,3 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare a fost (ieri, n.r.) la jumătate faţă de media zilnică anuală. De altfel, un volum asemănător cu zilelele anterioare. Însă de remarcat nu este volumul de tranzacţionare, ci activitatea pe unii emitenţi. În principal, este vorba despre «Fondul Proprietatea» (FP), odată cu anunţul referitor la reînceperea procedurii de depunere a actelor pentru oferta publică de cumpărare. În urma acestui anunţ, FP a înregistrat o creştere de peste 2%. În afară de această creştere, a existat şi un volum de tranzacţionare considerabil pe acest emitent. Astfel, acţiunile FP au dominat topul celor mai tranzacţionate acţiuni. În general, volumele au fost modeste, pe fondul unei evoluţii mixte a indicilor bursieri."

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,4 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 2,98%, preţul de închidere fiind de 0,76 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 0,72%, la 2,08 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,5 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 1,4 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 13,32 lei/unitate, în apreciere cu 0,15%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 1,32%, ultimul preţ fiind de 22,35 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri "Armatura"(ARM), la preţul unitar de 0,125 lei, în urcare cu 13,12%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,45%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,37%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,71%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,21%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro