Canalul dintre Marea Neagră şi Marea Marmara ar putea provoca pagube mediului

A.I.G.
Internaţional /

Canalul dintre Marea Neagră şi Marea Marmara ar putea provoca pagube mediului

Proiectul promovat de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, privind construcţia unui canal între Marea Neagră şi Marea Marmara ar crea riscuri mari asupra mediului înconjurător, a avertizat marţi organizaţia mediu World Wildlife Fund, conform Agerpres.ro.

Canalul cu o lungime de 45 de kilometri, anunţat prima dată în 2011, este de departe cel mai complex proiect avut în vedere pentru oraşul Istanbul. Autorităţile susţin că acest canal navigabil va reduce presiunile asupra strâmtorii Bosfor, care împarte în două Istanbulul şi este una din cele mai aglomerate linii de navigaţie din lume.

Canalul Istanbul ar provoca "distrugeri serioase pădurilor, zonelor protejate şi terenurilor agricole", a apreciat subsidiara din Turcia a organizaţiei de mediu World Wildlife Fund, avertizând asupra pagubelor provocate ambelor mări.

Autorităţile turce susţin că noul canal ar putea fi tranzitat de 160 de nave pe zi, oferind o alternativă pentru traficul navelor, în special tancurilor petroliere, care în prezent trebuie să aştepte înaintea de a putea tranzita prin strâmtoarea Bosfor.

Luna trecută, ministrul turc al Transporturilor, Cahit Turhan, anunţa că Executivul a finalizat studiile tehnice şi intenţionează să scoată proiectul la licitaţie, fără a oferi însă o dată ţintă.

De asemenea, în luna octombrie a acestui an, cotidianul turc Sabah, citând un raport guvernamental, susţinea că proiectul va fi finalizat în aproximativ şapte ani şi va costa 75 miliarde lire (13 miliarde dolari), potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS