Carlos Ghosn, arestat din nou în Japonia

Ziarul BURSA #Internaţional /

Fostul şef al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat din nou ieri, în Japonia, fiind sus-pectat că a încercat să se îmbogăţească pe cheltuiala Nissan, într-o întorsătură de situaţie despre care presa crede că are legătură cu plăţi făcute unui dealer din Oman, transmite Reuters.

Arestarea, despre care experţii juridici consideră ca fiind extrem de neobişnuită, pentru o persoană eliberată pe cauţiune, marchează un nou moment dramatic pentru Ghosn, conform news.ro.

Procurorii din Tokyo au spus că Ghosn a provocat Nissan Motor pierderi de 5 milioane de dolari pe parcursul a doi ani şi jumătate, până în iulie 2018, prin încălcarea obligaţiilor sale legale faţă de companie, obiectivul fiind câştigul său personal.

Agenţia de presă Kyodo a relatat că pierderile sunt legate de transferul de fonduri către dealerul din Oman, în contul unei companii deţinută de Ghosn. Agenţia nu a menţionat sursele.

"Arestarea mea în această dimineaţă (n.r. ieri) este scandaloasă şi arbitrară. Este o nouă încercare a unor persoane din Nissan de a mă aduce la tăcere prin inducerea în eroare a procurorilor. De ce m-ar aresta, decât pentru a mă distruge. Nu mă vor distruge. Nu sunt vinovat de acuzaţiile fără temei aduse împotriva mea", a afirmat Ghosn într-o declaraţie trimisă pe email de un purtător de cuvânt din Statele Unite.

Mai mulţi oficiali de la Procuratura din Tokyo au vizitat reşedinţa lui Ghosn ieri dimineaţa şi i-au cerut să răspundă la întrebări. O dubă argintie despre care se crede că l-a transportat pe Ghosn a părăsit ulterior reşedinţa.

Reprezentanţii Procuraturii din Tokyo nu au fost disponibili pentru comentarii. Nissan a refuzat să comenteze deciziile justiţiei.

Arestarea a avut loc la o zi după ce Ghosn anunţase pe Twitter că va susţine o conferinţă de presă în 11 aprilie, ca să spună "adevărul" despre acuzaţiile care i se aduc.

"După ce a fost arestat timp de 108 zile, cea mai mare speranţă şi dorinţă a mea este un proces corect", a mai scris Ghosn.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS