Carmistin a anunţat că investeşte 8 milioane de euro în proiectul de modernizare şi repunere în funcţiune a fostelor ferme Piscani

G.U.
Companii / 29 mai 2020

Carmistin a anunţat că investeşte 8 milioane de euro în proiectul de modernizare şi repunere în funcţiune a fostelor ferme Piscani

Grupul Carmistin a anunţat că investeşte 8 milioane de euro în proiectul de modernizare şi repunere în funcţiune a fostelor ferme Piscani, din Scorniceşti, judeţul Olt, investiţie care va crea peste 250 de locuri de muncă, conform News.ro.

"În plină criză economică, Grupul românesc Carmistin lansează un nou proiect de investiţii, în localitatea Scorniceşti, judeţul Olt, investiţie care va crea peste 250 de locuri de muncă din momentul demarării lucrărilor de reconstrucţie a fermelor", arată un comunicat al grupului.

În 2019, Grupul Carmistin a preluat fostele ferme de creştere a puilor Piscani, din Scorniceşti, judeţul Olt, aflate într-o stare avansată de degradare şi ieşite total din activitatea economică de mai bine de 30 de ani.

"În perioada imediat următoare, Grupul românesc plănuieşte demararea unui proiect de investiţii estimat la peste 8 milioane de euro, pentru refacerea, modernizarea şi retehnologizarea acestora, precum şi punerea lor în funcţiune sub brandul consacrat LaProvincia", spun reprezentanţii grupului.

În vederea reconstrucţiei sunt contractate firme locale, care angrenează peste 250 de muncitori de la nivel local. Odată cu darea în funcţie a exploataţiei zootehnice, Grupul Carmistin intenţionează să selecteze, instruiască şi angajeze personal din plan local, în vederea desfăşurării de activităţi specifice legate de operarea fermelor, ferme ce vor funcţiona sub brandul cunoscut deja în zona Olteniei - LaProvincia.

Dialogul cu autorităţile locale a fost început încă de anul trecut.

"În această perioadă atât de dificilă din cauza pandemiei Covid-19, Grupul se concentrează pe prezervarea capacităţilor de producţie şi păstrarea locurilor de muncă, făcând din sănătatea şi bunăstarea angajaţilor, a comunităţilor şi a partenerilor prioritatea numărul unu în orice moment, dar mai ales acum", mai spun ei.

Înfiinţat în anul 2000 de familia Paraschiv, grupul este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa agroalimentară din România.

Grupul Carmistin, cu capital 100% românesc, are peste 1.800 de angajaţi la nivel naţional şi cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producţie - pui, porc, vită şi agricultură. Prin­cipalele companii sunt Avicarvil, Avirom Plus, Avicarvil Farms, Avicarvil Farming, Avicarvil Food & Dis­tri­bution, Porcellino Grasso, Agrikilti, Carmistin Trading, Carmistin Inter­na­tional, Pajo Agriculture, Tracian Beef ş.a.

Carmistin este unul dintre pu­ţinele holdinguri româ­neşti care integrează în pro­por­ţii de 90% lanţul de pro­duc­ţie agrozootehnic, începând de la cultiva­rea cerealelor, producţia de furaj, creşterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare şi distri­buţie de produse şi prepa­rate din carne (inclusiv în re­ţeaua proprie de retail).

Grupul Carmistin a preluat şi pus în funcţiune platformele agroalimentare deţinute de Compania Oltchim şi platformele logistice şi de producţie ale fostei Societăţi Avicola Târgu Jiu, active pe care le-a achiziţionat şi retehnologizat complet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro