Cătălin Predoiu pleacă la Bruxelles, la Consiliul JAI

S.B.
Politică / 7 decembrie 2022

Cătălin Predoiu pleacă la Bruxelles, la Consiliul JAI

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu pleacă la Bruxelles, unde va participa la lucrările Consiliului JAI (Justiţie) şi la lucrările Consiliului de Afaceri Generale (CAG), informează news.ro.

Ministrul Justiţiei va prezenta poziţia României cu privire la instrumentele juridice şi politicile europene în domeniul Justiţiei aflate pe agenda Consiliului, în conformitate cu mandatul aprobat de Prim-Ministru, arată ministerul într-un comunicat.

Ministerul Justiţiei informează că, în perioada 7-14.12, ministrul Justiţiei va efectua o deplasare la Bruxelles unde va participa la lucrările Consiliului JAI (Justiţie) şi la lucrările Consiliului de Afaceri Generale (CAG). De asemenea, în marja şi în perioada dintre cele două consilii, ministrul Justiţiei va avea, la Bruxelles şi Luxemburg, o serie de întâlniri bilaterale cu omologi din alte state membre şi oficiali ai UE. "În cadrul Consiliului JAI (Justiţie), ministrul Justiţiei va prezenta poziţia României cu privire la instrumentele juridice şi politicile europene în domeniul Justiţiei aflate pe agenda Consiliului, în conformitate cu mandatul aprobat de Prim-Ministru. În cadrul CAG, ministrul Justiţiei va face o prezentare a progreselor înregistrate de România în domeniul Justiţiei în cadrul Mecanismului "Rule of Law" şi va răspunde întrebărilor adresate de miniştrii de externe şi ai afacerilor europene prezenţi în CAG pe marginea raportului, conform procedurii parcurse de toate celelalte state membre ale UE", transmite Ministerul într-un comunicat oficial. De asemenea, în această perioadă, ministrul Justiţiei va avea o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali ai Comisiei Europene, Parlamentului European, miniştri de Justiţie din alte state membre UE şi Procurorul General EPPO, precizează instituţia. Potrivit agendei Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, 8-9 decembrie 2022, miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă. Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice. Miniştrii vor face schimb de opinii cu privire la dimensiunea externă a migraţiei şi la situaţia de-a lungul principalelor rute de migraţie. De asemenea, aceştia vor fi informaţi cu privire la progresele înregistrate în ceea ce priveşte lucrările în curs referitoare la politica UE în domeniul migraţiei şi azilului. Această discuţie vine în continuarea reuniunii extraordinare a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care a avut loc la 25 noiembrie. Miniştrii vor face schimb de opinii cu privire la situaţia refugiaţilor ucraineni din UE şi la planificarea de contingenţă pe timpul iernii. De asemenea, miniştrii vor evalua dialogul cu privire la securitatea internă cu Ucraina pentru a aborda implicaţiile războiului de agresiune al Rusiei, inclusiv riscurile sporite de trafic de persoane, trafic ilicit de arme de foc şi alte infracţiuni grave.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pentru celelalte tari din UE,inseamna JAI,pentru Romania si Romani,inseamna JALE. Multumim IOHANNIS si voua politicienii care conduc romania,ca suntem SCLAVII si RASUL EUROPEI.!

    de asta sintem unde sintem ,ca se duc pentru soarta tarii momai din astea , ca sa vina cu liste de instructiuni si atat , in rest sint muti .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro