Abonament gratuit

CĂTRE INEOS GROUP HOLDINGS SA, COMPANIA MILIARDARULUI JIM RATCLIFFE BP şi-a vândut pe cinci miliarde dolari divizia de produse petrochimice

Ziarul BURSA #Internaţional /

Gigantul britanic BP Plc şi-a înstrăinat divizia globală de produse petrochimice pentru cinci miliarde de dolari către compania Ineos Group Holdings SA, a miliardarului Jim Ratcliffe, ieşind astfel dintr-un sector care se anunţă în următoarele decenii un motor cheie al creşterii cererii de ţiţei, transmite Reuters, conform Agerpres.

În urma deciziei surprinzătoare, BP şi-a atins înainte de termen ţinta de a vinde anual active de 15 miliarde de dolari, în condiţiile în care directorul general Bernard Looney pregăteşte compania pentru tranziţia spre energiile cu emisii reduse de carbon.

Looney a recunoscut că vânzarea diviziei, care are 1.700 de angajaţi şi produce 9,7 milioane tone de produse petrochimice, "este o surpriză". Domnia sa a declarat: "Din punct de vedere strategic, suprapunerea cu restul BP este limitată şi am avea nevoie de capital considerabil pentru a creşte activitatea diviziei globale de produse petrochimice. Acordul de vânzare reprezintă încă un pas spre construirea unei companii care va concura şi va avea succes în tranziţia energetică".

Afacerea include participaţii în fabrici din SUA, Trinidad şi Tobago, Marea Britanie, Belgia, China, Malaysia şi Indonezia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie