CDC anunţă că testul RT-PCR nu va mai fi utilizat pentru diagnosticarea COVID-19

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 26 iulie 2021

CDC anunţă că testul RT-PCR nu va mai fi utilizat pentru diagnosticarea COVID-19
Călin Rechea

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a anunţat recent că va retrage cererea de autorizare pentru utilizare în cazuri de urgenţă a testului RT-PCR în scopul detectării SARS-CoV-2.

Comunicatul de presă a apărut în 21 iulie 2021 în secţiunea Division of Laboratory Systems (DLS) de pe site-ul instituţiei şi poate fi consultat la adresa https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

Utilizarea testului RT-PCR a fost aprobată de Food and Drug Administration (FDA) în februarie 2020, iar aprobarea a fost menţinută în ciuda unor studii bine fundamentate privind eficienţa testului, mai ales din punct de vedere al numărului foarte mare de cazuri fals pozitive, consecinţă a utilizării unui număr extrem de ridicat al ciclurilor de amplificare a materialului viral (n.a. vezi articolul "Testul RT-PCR prezintă erori fatale şi nu poate fi utilizat pentru detectarea SARS-CoV-2", BURSA, 17.12.2020).

În literatura de specialitate se arată că numărul ciclurilor de amplificare este invers proporţional cu prezenţa materialului viral în eşantion, adică un număr mai mic Ct (Cycle threshold) indică o prezenţă ridicată a virusului.

Tot în decembrie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că utilizarea testului RT-PCR poate conduce la un număr mare de cazuri fals pozitive (n.a. vezi articolul "OMS avertizează că aplicarea RT-PCR poate conduce la un număr mare de cazuri fals pozitive", BURSA, 21.12.2020)

În documentul de la OMS se arată că "principiul de proiectare al RT-PCR arată că pacienţii cu un nivel ridicat de virus circulant (încărcare virală) vor avea nevoie de puţine cicluri de amplificare pentru detectarea virusului şi astfel valoarea Ct va fi scăzută".

După această întârziere nepermisă, care a oferit autorităţilor "oportunitatea" de a stimula panica din jurul pandemiei prin exagerarea numărului de infectări, CDC arată că după 31 decembrie 2021 laboratoarele de testare trebuie să folosească metode alternative.

"CDC oferă această notificare prealabilă laboratoarelor clinice pentru a avea timp suficient pentru a selecta şi implementa una dintre numeroasele alternative autorizate de FDA", se mai arată în comunicatul de presă, care include şi trimiteri către metodele autorizate de diagnosticare de pe site-ul FDA, precum şi către o sinteză a performanţei metodelor moleculare autorizate de FDA.

"CDC recomandă laboratoarelor clinice şi locaţiilor de testare care au utilizat testul RT-PCR să aleagă şi să înceapă tranziţia către un alt test COVID-19 autorizat de FDA", se mai arată în comunicatul de presă, unde se recomandă şi "adoptarea unor metode combinate, care pot facilita detectarea şi diferenţierea SARS-CoV-2 şi a virusurilor gripale".

Adică se recunoaşte oficial doar acum că testul RT-PCR nu făcea diferenţa dintre SARS-CoV-2 şi celelalte virusuri gripale?

Atunci cum rămâne cu pandemia globală? A existat sau a fost alimentată în alte scopuri?

Iar apoi, cum rămâne cu încrederea în "ştiinţă"? Va fi nevoie de un vaccin şi pentru a menţine această încredere în rândul unei populaţii care este tot mai aproape de punctul saturaţiei cu minciunile sfruntate ale "autorităţilor"?

Despre metodele combinate de testare, CDC spune că "pot facilita testarea continuă atât pentru gripă cât şi pentru SARS-CoV-2 şi pot economisi atât timp, cât şi resurse pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul gripal".

"Laboratoarele şi locurile de testare ar trebui să valideze şi să verifice testul selectat în cadrul propriilor dispozitive înainte de a începe testarea clinică", este recomandarea din finalul comunicatului de presă al CDC.

Oare nu ar trebui ca o astfel de recomandare să vină şi de la autorităţile noastre, în condiţiile în care o autoritate recunoscută la nivel global tocmai a recunoscut că testul RT-PCR nu este bun pentru detectarea SARS-CoV-2?

Opinia Cititorului ( 23 )

 1. "Oare nu ar trebui ca o astfel de recomandare să vină şi de la autorităţile noastre?"...de la cine sa vina de la "Ghita":-)? Asta saracu nici nu stie pe ce planeta se afla daca nu-i spune OMS-ul

  acesta e un moment de cotitura

  urmaresc (nu fara satisfactie) reactiile care vor urma (inclusiv din Romania) ...RT-PCR era cel mai panarama test care putea detecta resturile oricarui virus sau germene care avea aceleasi " resturi" (sa le numim asa popular) ca si virusul covid.  

  deci era complet inutilizabil.

  si totusi a fost utilizat cu spume!  

  1. Nu este niciun moment de cotitura.

   Este o interpretare incorecta a notificarii CDC.

   Testele RT-PCR raman in continuare. Cu alte kituri. 

   In articol scrie:

   (CDC) din SUA a anunţat recent că va retrage cererea de autorizare pentru utilizare în cazuri de urgenţă a testului RT-PCR în scopul detectării SARS-CoV-2. 

   tu zici: 

   Testele RT-PCR raman in continuare.

   Deci raman fara autorizare adica se vor face pe blat, pentru cretinii care se inchina la covid. 

   Citeste si tu linkul indicat. Acolo nu se scrie deloc ceea ce s-a tradus in romana. Este o interpretare gresita. Este ca mine. Se elimina un kit, nu procedura de testare RT-PCR. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu inchina-te la ceea ce crezi si care este departe de realitate.

   In articolul din Bursa ar fi trebuit sa apara astfel:

   "(CDC) din SUA a anuntat recenta ca va retrage cererea de autorizare pentru .... a unuia dintre kiturile de testare RT-PCR si recomanda migrarea catre celelalte kituri autorizate (care sunt tot RT-PCR)" 

   Si continui explicatia: procedura moleculara de diagnoza numita RT-PCR are nevoie de esantioane de proba (numite primers si probes). Sunt zeci, poate peste 100 de astfel de esantioane dezvoltate de diferiti fabricanti. Inainte de acestia, primul kit de test a fost facut de CDC. Acesta este eliminat de pe piata pentru ca intre timp au aparut multe altele mai performante si mai complexe (multiplexe se cheama care detecteaza diferentiat clase de virusuri). Nu procedura RT-PCR este anulata de CDC, ci doar un kit de test care consta in niste substante.

   Daca retrage autorizare a unuia din kituri, inseamna ca pana la retragere a fost (este) autorizat. Daca a fost autorizat inseamna ca a fost folosit. Daca retrage insemna ca acel kit nu e bun. Din acest motiv trebuie sa avem incredere in toate balivernele stiintifice. Exemple:

   - nu este virus periculos - se declara pandemie pentru ca este periculos 

   - masca nu este utila - masca este obligatorie 

   - alcoolul nu ajuta la nimic - alcoolul este bun pentru dezinfectare 

   - remdesevir este foarte bun (cumparati cat mai mult - nu mai este bun 

   - serul numit vaccin te imunizeaza - de fapt te poti imbolnavi 

   - serul numit vaccin este sigur - nu prea este, sunt o caruta de reactii adverse si decese

   - serul numit vaccin este eficient, 2 doze - mai trebuie inca o doza.  

   Idea ca e toate aceste decizii au fost presupuneri care sau dovedit false

   - masa sa dovedit ineficienta 

   - vaccinu nu te protejeaza de fapt de infectie 

   ------- 

   De fapt se constata ca realitatea e fost cam pe dos de cum ni sa spus, au fost date sfaturi care mai mult au facut rau decat bine. Iar acum se constata ca tocmai tarile foarte vaccinate 50% si peste sunt cele care nu mai scapa de variante si la care infactarile sunt maxime!

   Asta pentru ca ni sa vadut o iluzie cum ca vaccinarea in masa va eradica virusul fara sa ne uitam la faptul ca de gripa se incearca de DECDENII si ne se poate eradica, noi tulpini apar anual. Deci e evident ca pe calea pe care suntem vom ajunge cu C19 intro pandemie ETERNA, unde solutia se vinde la vaccin anual! Asta e viitorul - o distopie! 

   "De fapt se constata ca realitatea e fost cam pe dos de cum ni sa spus, au fost date sfaturi care mai mult au facut rau decat bine. Iar acum se constata ca tocmai tarile foarte vaccinate 50% si peste sunt cele care nu mai scapa de variante si la care infactarile sunt maxime!"

   desigur ca da 

   vaccinatii sunt mici "eprubete" din care pot aparea noi si noi variante de covid.

  nu puteau mai devreme?? m-au terminat cu testele Covid la nastere naturala (poate surveni oricand) dar trebuie sa am mereu valid negativ test PCR valabil 72 de ore

  sa incep sa povestesc ca vaccinul altereaza exact o secventa speciala a cromozomului 8 din genomul uman?

  acolo unde se gaseste gena VMAT-2 care se activeaza in starile de extaz si starile spirituale, religioase?  

  sa incep sa dezvolt aceasta tema cunoscuta de mine in detaliu dar inca nediscutata?  

  ei rup legatura biologica cu Dumnezeu prin acest vaccin!  

  sunt satanisti in toata regula! 

  cauta pe google ce e gena VMAT-2 si vei intelege foarte foarte multe!  

  Am citit si eu alerta CDC dar si interpretarile superficiale de pe Internet. Nu este adevarat ca testul RT-PCR nu va mai fi utilizat de CDC.

  Ceea ce este prezentat in notificarea CDC este faptul ca un kit de testare folosit la verificarea SARS-Cov-2 aprobat primul anul trecut nu mai este recomandat ci sunt alte kituri omologate. 

  " CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel, the assay first introduced in February 2020 for detection of SARS-CoV-2 only" 

  Iar CDC recomanda migrarea catre alte kituri de testare care sunt multiple (nu doar pentru un virus) si care testeaza SARS-Cov-2 si influenza. 

   

  Iau doar cateva exemple din cele peste 100 de kituri de testare omologate curent. 

  LabGenomics Co., Ltd. LabGun COVID-19 RT-PCR Kit  

  OPTI Medical Systems, Inc. OPTI SARS-COV-2 RT PCR Test

  Quest Diagnostics Infectious Disease, Inc. Quest SARS-CoV-2 rRT-PCR" 

  incet , incet , sandramaua subreda a covidului se naruie . una din smecheriile acestui covid o reprezinta asa zisele teste care sint inutile , pe linga rezultatele eronate , nici daca ar fi exacte nu folosesc la nimic , asa cum n-au folosit nici pina acum la gripe , cand nu se testa lumea si nu s-a prabusit nimic .insusi inventatorul testului pcr a spus ca nu prezinta incredere , dar a fost cenzurat si blocat , in schimb erau peste tot "specialistii" limbri , mustea , marinescu bahtalo , mahler , cercel si alti sponsorizati de producatorii de vaccinuri .regretabil ca unii doctori bine intentionati precum monica pop nu a inteles ca-i o escrocherie . chiar bill gates a aspus ca nu folosesc la nimic .

  1. Nu te grabi. Citeste comentariile de mai sus. Concluzia ta este falsa.

   La finalul anului 2020 au fost aprox 100 mil. bolnavi covid si 2 mil. de decese. Anul 2021, doar in aproape 7 luni sunt 197 mil. cu peste 4 mil. decese. Deci vaccinurile sigure si mai ales eficiente si-au facut datoria. Si pentru ca sunt eficiente, se propune si a 3-a intepare. Daca o sa mearga si aceasta prosteala, vor urma cat mai multe intepari pentru ca trepanatii inghit orice si smecherii au nevoie de bani.

  Articol tradus cu Google si impanat "stiintific si filozofic" de Bursa (Rechea)!

  1. postare tipica de postac platit la bucata si prost , fara argumente si idei , doar atac si atat .

   Comentacul 7 - cretin tipic, intepat de 2-3 ori, cu cod QR. Astia trebuie izolati.

   Rechea scrie foarte bine, care e problema ta?

  Asimptomaticului trebuie sa vina in justiție! Sa răspundă penal! Aviz celor închiși pentru PCR fals pozitiv!

  1. asta e o idee interesanta si chiar aplicabila

  RT-PCR a fost folosit de "noul PCR" în scop politic, pentru a fundamenta măsurile totalitare pe întreaga planetă. Asta e realitatea.

  Un test in care, daca amplifici la nesfârșit un material genetic (fragmente de virus) poți ajunge la ce concluzii dorești fără că acestea să aibă vreo relevanță. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro