CEC Bank şi EximBank finanţează expansiunea Grupului AAylex

Comunicate de presă / 11 mai

CEC Bank şi EximBank finanţează expansiunea Grupului AAylex

CEC Bank şi EximBank finanţează expansiunea producătorului puilor Cocorico în România prin preluarea Banvit Foods, conform unui comunicat remis redacţiei.

Valoarea finanţării contractate este de circa 20 de milioane de euro, fiind asigurată în mod egal de către CEC Bank şi EximBank. Suma va fi folosită pentru achiziţionarea participaţiei la Banvit Foods, precum şi pentru finanţarea activităţii curente a grupului de firme.

Cu o cifră de afaceri consolidată de peste 651 milioane de lei în 2020 şi peste 2.000 de angajaţi, Grupul AAylex se află în top cinci cele mai mari companii din industria cărnii din România.

PCF Investment Banking Romania (fosta Professional Capital Finance) a acţionat în calitate de aranjor de tranzacţie şi documentaţie şi a acordat consultanţă de specialitate Grupului AAylex în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru Grupul Aaylex.

Prin achiziţia companiei Banvit Foods, care deţine o fabrică de nutreţuri combinate, trei ferme de reproducţie pui şi o staţie de incubaţie, se continuă strategia de integrare pe verticală a activităţilor "de la ou la ambalaj" a grupului AAylex. În prezent, Grupul AAylex, care s-a dezvoltat pornind de la fosta Avicola Buzău din 1982, acoperă activităţi precum producţia de hrană pentru păsări, reproducţie, incubaţie, creşterea puilor de carne, abatorizare, facilităţi producţie de preparate cu valoare adaugată şi distribuţia produselor de carne de pui sub brandul Cocorico.

"Mă bucur că putem sprijini expansiunea Grupului AAylex, unul dintre cei mai mari jucători din industria cărnii, fondat şi dezvoltat de antreprenori români. La CEC Bank continuăm să sprijinim business-urile antreprenorilor români, dovadă fiind cele 120.000 de IMM-uri cu care colaborăm. Agricultura şi industria alimentară sunt domenii în care vedem un mare potenţial de creştere şi care joacă un rol esenţial pentru siguranţa aprovizionării în România", a declarat Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank.

"Implicarea EximBank în acest parteneriat tripartit 100% românesc, care deschide noi oportunităţi de dezvoltare pentru un business local de top, este definitorie pentru modul în care se poziţionează banca în raport cu întreprinzătorii autohtoni, dar şi pentru rolul pe care îl putem juca în susţinerea proiectelor de investiţii pe termen mediu şi lung. Este o tranzacţie care întruneşte toate condiţiile succesului şi sunt convins că o vom replica în viitor alături de alţi antreprenori care văd oportunităţile din piaţă, care se gândesc la extindere şi care vor găsi în EximBank partenerul financiar ideal", a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

"'Banvit Foods Romania a fost un colaborator tradiţional al Grupului AAylex, împărtăşind valori şi principii similare cu organizaţia noastră: calitatea premium a produselor oferite, standarde etice de producţie şi responsabilitate socială. Prin această achiziţie strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităţilor de producţie furaje animale, pui de o zi şi ouă de incubat, acoperind toate activităţile producţiei integrate, de la genetică, producţie de hrană pentru animale, reproducţie, incubaţie, creştere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată. Grupului AAylex se află printre puţinele firme europene integrate total în sistemul Food Industry. Suntem 100% încrezători că putem realiza sinergiile şi creşterile proiectate prin această achiziţie şi că vom integra rapid Banvit Food Romania în cadrul grupului nostru. Vom continua astfel să demonstrăm zi de zi că misiunea Grupului AAylex nu este doar de a produce şi a pune pe piaţă hrană sănătoasă, ci şi de a crea o experienţă de calitate consumatorilor care folosesc produsele Cocorico. Cu această ocazie, doresc să mulţumesc tuturor partenerilor care au fost alături de noi pe parcursul întregii tranzacţii: CEC Bank şi EximBbank, în egală măsură în contractarea finanţării necesare, PCF Investment Banking Romania, Deloitte şi NNDKP, ce au întreprins toate demersurile în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei'', a declarat Bogdan Stanca, fondator şi CEO al Grupului AAylex.

"Această finanţare complexă arată încrederea şi sprijinul băncilor locale pentru antreprenoriatul românesc şi suntem mândri să fim parte a unei tranzacţii prin care un grup de companii românesc se extinde şi se integrează prin achiziţia directă a operaţiunilor unei multinaţionale", a declarat Mihai Iordan, Managing Partner al PCF Investment Banking.

Deloitte Romania a asistat Grupul Aaylex cu servicii de due diligence şi suport în tranzacţie în procesul de achiziţie al Banvit.

"Alături de clientul nostru am asistat o tranzacţie care va genera valoare adaugată prin sinergiile identificate. Întreg procesul de due diligence a fost gestionat împreuna cu Aaylex astfel încât toate elementele de interes să fie identificate şi adresate cât mai rapid. A fost o colaborare fructuoasa si de succes.", a declarat Vlad Balan, Asistant Director, Financial Advisory, Deloitte Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro