CELE MAI RENTABILE PLASAMENTEAcţiunile SIF au dat cele mai mari randamente lunare şi anuale

I.Z.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 mai 2004

Investitorii care au în portofoliul lor acţiuni ale societăţilor de investiţii finaciare se pot considera fericiţi. Atît cei care au cumpărat aceste acţiuni săptămîna trecută, sau cei care le-au achiziţionat acum o lună sau în urmă cu un an, se pot mîndri că au obţinut cele mai mari cîştiguri. Preţurile acţiunilor SIF, exprimate în euro, au crescut ieri, faţă de luna trecută cu 29%, iar faţă de acum un an cu peste 90%.

Indicele BET-FI, ce urmăreşte evoluţia acţiunilor SIF în ansamblu s-a apreciat faţă de luna trecută cu 23%, iar faţă de acum un an, cu peste 40%.

Persoanele care au ales investiţiile cu un grad de risc mai scăzut şi au cumpărat pe 20 aprilie, unităţi de fond au obţinut cîştiguri mai mici decît cele aduse de unele acţiuni, dar mai mari decît dobînzile acordate de bănci la depozitele pe termen de o lună în lei sau valută.

Dintre fondurile mutuale, cea mai mare creştere a unităţii de fond, exprimată în euro, a fost dată de "Integro", respectiv 4,93%.

Un cîştig mai mic a fost dat de fondul "BCR Dinamic" (3,98%).

Dintre cei care au preferat depozitele bancare, mai inspiraţi s-au dovedit ieri aceia care au mizat pe moneda naţională. La depozitele pe termen de o lună, "Eurom BanK" şi CEC au acordat, pe 20 aprilie, cele mai mari dobînzi. Cîştigul din aceste depozite (sume exprimate în euro) ar fi fost, ieri, de 1,60%. La depozitele în euro, după o lună, cîştigul s-a ridicat la 0,30%.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro