CELE MAI RENTABILE PLASAMENTEPortofoliul cu acţiuni SIF a adus un cîştig de 10% în acest an

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 ianuarie 2004

Cursul acţiunilor celor mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei a crescut, în medie, în ultima lună cu 8,53%, aducînd un cîştig similar investitorilor care le-au cumpărat în ultima şedinţă a anului trecut cu structura indicelui BET. Cei care au optat pentru un portofoliu cu structura indicelui BET-FI ar fi avut un cîştig mai mare. Valoarea indicelui bursier, calculat în euro, a crescut cu 10,48%, ceea ce a determinat o suplimentare a valorii portofoliului cu acelaşi procent.

Persoanele care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale ar fi fost cei mai cîştigaţi dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 6,29%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea valorii unităţii fondului a fost de 4,91%. Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună unitaţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 3,99%. Randamen-tul maxim lunar ar fi revenit investitorilor care au cum-părat în ultima şedinţă bursieră a anului trecut acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 26,89% în ultima lună. Cei care au optat pentru acţiunile "Sicomed" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 22,58%.

Investitorii care şi-au constituit un depozit lunar în lei şi-ar fi menţinut, în cel mai fericit caz, aceeaşi valoare a sumei, exprimate în euro. Cea mai bună dobîndă lunară la depozitele în lei a fost oferită de CEC şi "Finansbak", aceasta aducînd o creştere cu doar 0,02% a sumei investite, exprimate în euro. Cei care au optat pentru un depozit lunar în euro la "Garanti Bank" ar fi avut ieri cel mai mare cîştig al unui asemenea plasament, de 0,3%.

Mai puţin inspiraţi au fost cei care au preferat să-şi păstreze economiile acasă, în lei. Din cauza deprecierii leului în raport cu euro, economiile lor, exprimate în euro, valorau ieri cu 1,38% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro