China permite o şedere de 15 zile fără viză a călătorilor de croazieră, în anumite provincii

A.F.
Internaţional / 17 mai

China permite o şedere de 15 zile fără viză a călătorilor de croazieră, în anumite provincii

Călătorii care intră în China cu croaziere internaţionale pot rămâne în anumite provincii din ţară până la 15 zile fără viză, a anunţat guvernul, în timp ce Beijingul încearcă să-şi dezvolte industria de croazieră şi turism, relatează CNBC.

Reglementările impun străinilor să intre printr-unul dintre cele 13 porturi de croazieră din ţară, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale pentru Imigrări (NIA) din China.

Vizitatorii trebuie să călătorească ca parte a unui grup de circuit format din cel puţin două persoane, organizat de o agenţie de turism chineză, şi să plece din ţară cu aceeaşi croazieră.

Grupurile de circuit pot călători în Beijing sau în alte provincii de coastă.

"Implementarea integrală a politicii de intrare fără viză pentru turiştii străini care fac croaziere este un pilon important pentru accelerarea dezvoltării economiei de croazieră a Chinei şi o măsură importantă pentru promovarea deschiderii instituţionale a Chinei", a spus NIA într-un comunicat.

Afacerile de croazieră din China au făcut progrese majore în acest an, primul vas de croazieră construit pe plan intern al ţării, Adora Magic City, făcând prima călătorie pe 1 ianuarie, potrivit presei de stat.

Miercuri, şapte porturi de croazieră au fost adăugate, de asemenea, ca puncte de intrare eligibile în cadrul politicii existente de tranzit fără viză a Chinei, peste cele 31 anterioare.

Tranzitul fără viză permite cetăţenilor din anumite ţări să rămână în China fără viză timp de până la 144 de ore în timp ce tranzitează într-o altă ţară.

În noiembrie, Norvegia a fost adăugată la ţările eligibile pentru tranzit fără viză către China, ducând numărul total la 54.

Cea mai recentă politică de călătorie fără viză reflectă "determinarea şi atitudinea" Chinei faţă de "deschiderea către lume" şi este un pas către stimularea schimburilor mai bune între China şi ţările străine, a spus NIA.

China s-a străduit să atragă turiştii de când şi-a redeschis graniţele anul trecut şi a început să restabilească rutele internaţionale de zbor, punând capăt celor trei ani de politici stricte privind COVID-19.

În decembrie, ţara a acordat o scutire temporară de viză pentru călătorii de până la 15 zile cetăţenilor din Franţa, Germania, Italia, Ţările de Jos, Spania şi Malaezia.

Beijingul a adoptat, de asemenea, un acord reciproc de scutire de viză cu Singapore, în februarie. Schema este valabilă până în noiembrie anul acesta.

De asemenea, companiile au încercat să îmbunătăţească experienţa de călătorie a turiştilor străini.

Ant Group, afiliat la grupul Alibaba, a permis recent vizitatorilor din China să cheltuie până la 2.000 de dolari pe an prin aplicaţia sa mobilă Alipay, fără a fi nevoie să-şi înregistreze identitatea la companie.

Eforturile vin pe măsură ce ţara nu a reuşit să mărească numărul de călători străini înapoi la nivelurile pre-pandemie, conform datelor NIA, chiar dacă turismul intern în China şi-a revenit.

Datele arată că 13 milioane de străini au intrat sau ieşit din China în primele trei luni ale acestui an, în scădere cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb