CNBC: Emiratele Arabe Unite urmează să fie magnetul bogăţiei numărul 1 din lume

A.F.
Internaţional / 20 iunie

CNBC: Emiratele Arabe Unite urmează să fie magnetul bogăţiei numărul 1 din lume

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să devină principalul magnet de bogăţie din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unei cercetări realizate de Henley Private Wealth Migration Report, transmite CNBC.

Micuţa naţiune din Golf sr urma să înregistreze un flux net fără precedent de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârşitul anului 2024, potrivit raportului publicat pe 18 iunie.

Pe locul al doilea, la mare distanţă de Emiratele Arabe Unite, se află Statele Unite, cu un flux estimat de 3.800 de milionari până la sfârşitul anului - doar aproximativ jumătate din fluxul net de milionari migratori pe care îl anticipează ţara din Orientul Mijlociu.

Un record de 128.000 de milionari, sau persoane cu o avere netă mare cu o avere lichidă investibilă de 1 milion de dolari sau mai mult, se aşteaptă să se mute în 2024, potrivit raportului.

Acest număr depăşeşte recordul anterior de 120.000 de milionari care a fost stabilit anul trecut, potrivit Henley, adăugând că 2024 "se conturează a fi un moment decisiv în migraţia globală a bogăţiei".

Datele pentru raport au fost furnizate de firma globală de informaţii despre avere New World Wealth şi oferă informaţii despre intrările şi ieşirile de milionari şi despre modelele lor de migraţie la nivel global.

"Această mare migraţie a milionarilor este un canar în mina de cărbune, semnalând o schimbare profundă a peisajului global şi a plăcilor tectonice de bogăţie şi putere, cu implicaţii de anvergură pentru traiectoria viitoare a naţiunilor pe care le lasă în urmă sau a celor care devin nouyuua lor casă", a declarat Dominic Volek, şeful grupului de clienţi privaţi la Henley & Partners.

Iată primele 10 ţări care ar urma să înregistreze cele mai mari intrări nete de milionari în 2024, potrivit Henley and Partners.

Emiratele Arabe Unite: +6.700

Statele Unite ale Americii: +3.800

Singapore: +3.500

Canada: +3.200

Australia: +2.500

Italia: +2.200

Elveţia: +1.500

Grecia: +1.200

Portugalia: +800

Japonia: +400

"În timp ce lumea se confruntă cu o furtună perfectă de tensiuni geopolitice, incertitudine economică şi tulburări sociale, milionarii votează cu picioarele în număr record, căutând păşuni mai verzi şi porturi mai sigure pentru bunurile şi interesele lor familiale", a spus Volek în raport.

Emiratele Arabe Unite îşi consolidează din ce în ce mai mult poziţia de refugiu sigur pentru persoanele cu vere netă mare la nivel global, în mare parte datorită politicilor fiscale favorabile ale ţării, locaţiei strategice, infrastructurii de clasă mondială şi multe altele, potrivit raportului.

Ţara din Orientul Mijlociu oferă, de asemenea, "o viză de aur", menită să atragă talente pentru a locui în Emiratele Arabe Unite.

Viza are ca scop "oferirea de rezidenţă pe termen lung investitorilor străini, antreprenorilor şi persoanelor talentate, inclusiv specialişti, studenţi şi cercetători care fac o investiţie semnificativă în ţară", potrivit Henley & Partners.

Aceste fluxuri de migraţie în Emiratele Arabe Unite sunt în mare măsură stimulate de mişcarea din regiunea Orientului Mijlociu, India, Rusia, Africa şi, mai recent, afluxul aşteptat de persoane din Regatul Unit şi Europa, potrivit cercetării.

Singapore s-a clasat pe locul al treilea, cu un flux net estimat de 3.500 de milionari în 2024. Naţiunea insulară este, de asemenea, principala destinaţie pentru persoanele cu avere netă mare care doresc să se mute în Asia.

Japonia a intrat, de asemenea, în top 10, stimulată parţial de tendinţa post-Covid a unui flux de chinezi cu averi mari, potrivit raportului.

Iată cele 10 ţări sau teritorii care se estimează că vor înregistra cele mai mari ieşiri de milionari în 2024:

China: -15.200

Marea Britanie: -9.500

India: -4.300

Coreea de Sud: -1.200

Federaţia Rusă: -1.000

Brazilia: -800

Africa de Sud: -600

Taiwan (Chinese Taipei): -400

Nigeria: -300

Vietnam: -300

China ar urma să înregistreze cel mai mare exod de milionari, fiind estimat că 15.200 de persoane cu averi mari să părăsească ţara până la sfârşitul anului, potrivit raportului.

Marea Britanie ocupă locul al doilea, fiins estimat că va înregistra o pierdere netă de 9.500 de milionari până la sfârşitul lui 2024, urmată de India, care este pe cale sî piardă 4.300 de milionari în acest an.

Regatul Unit, anterior una dintre destinaţiile de top pentru cei bogaţi la nivel global, a înregistrat recent o mare ieşire de milionari.

"Ieşirea deja generată de turbulenţele economice şi politice din Marea Britanie riscă să fie accelerată de alte decizii politice nedorite înainte de alegeri", a declarat Dr. Hannah White, director şi CEO al think tank-ului independent Institute for Government.

Milionarii părăsesc, de asemenea, China şi India în masă.

"Atât China, cât şi India înregistrează ieşiri nete mari ca urcare a succesului economiilor lor [considerabile] în a genera noi milionari, deşi încetinirea creşterii bogăţiei în China în ultimii ani ar putea însemna că pierderile susţinute devin mai dăunătoare în timp", a spus White.

"Milionarii indieni părăsesc adesea sub-continentul în căutarea unui stil de viaţă mai bun, a unor medii mai sigure şi mai curate şi a accesului la servicii de sănătate şi educaţie premium", a adăugat ea.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Ca sa vezi, milionarii fug din “raiul” BRICS si aleg “Vestul colectiv”…in retorica mujica asta o sa duca la prabusirea dolarului:-)

  Esti tare departe de realitate rusofobule de serviciu,

  comentezi inutil in acest stil "aici" unde sunt oameni "informati" 

  1. "Informeaza-i" si pe astia atunci:-)

   China: -15.200 

   India: -4.300 

   Federaţia Rusă: -1.000 

   Brazilia: -800

   Africa de Sud: -600 

  milionarii pleca din canada si SUA datorita taxelor mari

  tarile unde pleaca sant emirate , singapore , elvetia , italia datorita taxelor mici  

  poate ca ei pleaca in canada si SUA dar nu si banii lor care raman in paradisuri fiscale .

  dar in Canada trebuie sa declari si sa platesti taxe si pe banii din afara canadei = de aceea nu cred ca milionarii pleaca in canada , doar daca sant prost informati de avocatii si contabilii lor  

  1. Eu vad in articol ca milionarii se duc in Canada si SUA, nicidecum ca pleaca.

   informatia de la Henley Private Wealth Migration Report este gresita

   informatia de la Henley Private Wealth Migration Report este gresita

   plus nu uita , e odiferenta intre unde se duc milionarii si unde se duc banii lor  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb