CNBC: FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economiei Chinei în acest an

A.F.
Internaţional / 30 mai

CNBC: FMI şi-a îmbunătăţit prognoza privind creşterea economiei Chinei în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit miercuri prognoza privind creşterea economiei Chinei în acest an cu 0,4 puncte procentuale, la 5%, datorită cifrelor "puternice" din primul trimestru şi măsurilor politice recente, transmite CNBC.

Actualizarea a urmat unei vizite a FMI în China, pentru o evaluare regulată a economiei.

Fondul se aşteaptă acum ca economia Chinei să crească cu 4,5% în 2025, peste prognoza anterioară de 4,1%.

Dar, până în 2029, FMI anticipează că creşterea Chinei va decelera la 3,3% din cauza îmbătrânirii populaţiei şi a creşterii mai lente a productivităţii. Estimareaeste sub prognoza anterioară a FMI, privind o creştere de 3,5% pe termen mediu.

Economia Chinei a crescut pedte aşteptări în primul trimestru, cu 5,3%, susţinută de exporturile puternice.

Datele pentru aprilie au arătat că cheltuielile de consum au rămas lente, în timp ce activitatea industrială a crescut.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, autorităţile chineze au anunţat măsuri ample pentru a sprijini sectorul imobiliar aflat în dificultate, inclusiv eliminarea plafonului dobânzilor ipotecare.

Măsurile de politică sunt "binevenite", dar sunt necesare acţiuni mai cuprinzătoare, a declarat Gita Gopinath, primul director general adjunct al FMI, într-un comunicat.

Prioritatea ar trebui să fie mobilizarea resurselor guvernului central pentru a proteja cumpărătorii de locuinţe neterminate prevândute şi pentru a accelera finalizarea locuinţelor neterminate prevândute, deschizând calea pentru soluţionarea dezvoltatorilor insolvenţi. Permiterea unei mai mari flexibilităţi a preţurilor, monitorizarea şi atenuarea potenţialelor depăşiri macrofinanciare, poate stimula şi mai mult cererea de locuinţe şi poate ajuta la restabilirea echilibrului", a spus ea.

Comunicatul FMI a spus că, în timpul vizitei sale în China în această lună, Gopinath s-a întâlnit cu guvernatorul Băncii Populare a Chinei, Pan Gongsheng, viceministrul Ministerului Finanţelor Liao Min, viceministrul Ministerului Comerţului Wang Shouwen, viceguvernatorul PBOC Xuan Changneng şi vicepreşedintele Administraţiei Naţionale de Reglementare Financiară, Xiao Yuanqi.

"Politicile macroeconomice pe termen scurt ar trebui să fie orientate să susţină cererea internă şi să atenueze riscurile negative", a spus Gopinath.

Ea a adăugat că "Obţinerea unei creşteri de înaltă calitate va necesita reforme structurale pentru a contracara vânturile în contra şi pentru a aborda dezechilibrele de bază".

Într-o întâlnire de luni, preşedintele chinez Xi Jinping a subliniat necesitatea de a promova "ocuparea forţei de muncă de înaltă calitate, suficientă", potrivit presei de stat.

"Xi a subliniat în mod special îmbunătăţirea politicilor de sprijinire a angajării pentru absolvenţii de facultate şi alţi tineri", a raportat Xinhua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb