CNN: Liderii Iordaniei, Franţei şi Egiptului solicită încetarea focului în Gaza

A.F.
Internaţional / 9 aprilie

CNN: Liderii Iordaniei, Franţei şi Egiptului solicită încetarea focului în Gaza

Liderii Egiptului, Franţei şi Iordaniei au emis o declaraţie comună prin care solicită încetarea imediată a focului în Gaza, subliniind criza umanitară gravă şi impactul catastrofal al războiului în curs, anunţă CNN.

Într-un articol de opinie publicat luni în ziarele de stat din Iordania şi Egipt, precum şi în publicaţiile Le Monde şi The Washington Post din Franţa, aceştia au subliniat necesitatea unei rezolvări paşnice prin intermediul unei soluţii cu două state, declarând că violenţa şi războiul "nu îşi au locul" în realizarea păcii în Orientul Mijlociu.

"Având în vedere numărul intolerabil de victime umane, noi, liderii Egiptului, Franţei şi Iordaniei, solicităm punerea în aplicare imediată şi necondiţionată a Rezoluţiei 2728 a Consiliului de Securitate al ONU. Subliniem necesitatea urgentă de a se ajunge la o încetare permanentă a focului în Gaza", se arată în editorialul comun.

Subliniind situaţia critică din oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, unde s-au refugiat peste 1,5 milioane de civili palestinieni, liderii au avertizat cu privire la "consecinţele dezastruoase ale unor noi acţiuni militare", pledând pentru protecţia civililor ca o obligaţie legală şi morală în temeiul dreptului internaţional.

Liderii celor trei ţări au condamnat violenţa, terorismul şi ţintirea nediscriminatorie a civililor, reiterând necesitatea ca toate părţile să respecte dreptul umanitar internaţional.

"Condamnăm uciderea lucrătorilor umanitari, cel mai recent atacul împotriva convoiului de ajutor al World Central Kitchen", se arată în editorial. Egiptul şi Franţa au jucat un rol important ca mediatori între Hamas şi Israel, în timp ce Iordania a fost un actor-cheie în livrarea de ajutoare, contribuind cu zeci de paraşutări aeriene deasupra Gaza.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Incetarea focului din Ucraina nu cere nimeni ??

    1. Ba da, de vreo 2 ani, dar mujicii inca se tin tare si nu vor sa plece acasa - pesemne ca mai gasesc masini de spalat in Ucraina!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb