CNN: Manifestarea pro-palestiniană în campusurile americane: aproape 200 de persoane au fost arestate

A.F.
Internaţional / 28 aprilie

CNN: Manifestarea pro-palestiniană în campusurile americane: aproape 200 de persoane au fost arestate

Aproape 200 de manifestanţi pro-palestinieni au fost arestaţi, sâmbătă, în trei campusuri americane, când poliţia a evacuat taberele lor, cel mai recent episod al unei mişcări studenţeşti care se răspândeşte în Statele Unite, relatează CNN.

Început în urmă cu zece zile la Universitatea Columbia din New York, acest nou val de susţinere a palestinienilor şi împotriva războiului declanşat de Israel în Fâşia Gaza s-a răspândit în mai multe instituţii, din California până în nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centru şi sud.

Aproximativ o sută de manifestanţi pro-palestinieni au fost arestaţi pentru scurt timp de poliţie la o universitate din Boston.

Northeastern University a anunţat pe X că "aproximativ 100 de persoane au fost arestate de poliţie", adăugând că "studenţii care şi-au prezentat carnetele de studenţi de la Northeastern U. au fost eliberaţi (...) Cei care au refuzat au fost arestaţi".

În campus fuseseră proferate "insulte antisemite violente", precum "Ucideţi evreii", potrivit universităţii, care a anunţat o "revenire la normalitate" la prânz.

O tabără "ilegală" formată din câteva corturi a fost desfiinţată de poliţia universitară şi de forţele de ordine locale în echipament antirevoltă, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

La celălalt capăt al ţării, poliţia Universităţii de Stat din Arizona (ASU) "a arestat sâmbătă 69 de persoane după ce au instalat o tabără neautorizată", a precizat universitatea, acuzând că "majoritatea dintre ele nu sunt studenţi sau angajaţi ai ASU". Aceste persoane vor fi "urmărite în justiţie pentru încălcarea ilegală a proprietăţii".

Iar în centrul Statelor Unite, 23 de persoane au fost arestate când poliţia, care a folosit echipament antirevoltă, a evacuat o tabără de la Universitatea din Indiana, a relatat ziarul Indiana Daily Student.

Preşedintele Universităţii Columbia, epicentrul newyorkez al protestelor studenţeşti, a decis să nu ceară poliţiei să evacueze un "sat" de corturi care adăpostea 200 de persoane de pe o peluză din campus.

Cu toate acestea, un lider al mişcării a fost interzis pe acest loc după ce a proferat ameninţări antisioniste într-o înregistrare video în ianuarie. Tânărul şi-a cerut ulterior scuze, potrivit CNN, care a descris campusul ca fiind "relativ calm" sâmbătă.

Pe de altă parte, situaţia a fost tensionată la Universitatea din Pennsylvania (UPenn), al cărei preşedinte a demisionat în această iarnă după ce a făcut declaraţii în faţa Congresului de la Washington, considerate ambigue în ceea ce priveşte lupta împotriva antisemitismului. În urma unor "rapoarte credibile de hărţuire şi intimidare", preşedintele a ordonat desfiinţarea imediată a unei tabere.

În California, campusul Universităţii Politehnice Humboldt va rămâne "închis" pentru restul semestrului, iar cursurile vor fi ţinute de la distanţă, din cauza "ocupării" a două clădiri, potrivit unui comunicat de presă.

În Canada vecină, o tabără a fost instalată pentru prima dată la Universitatea McGill din Montreal, unde greva se desfăşoară din februarie. Universitatea este îngrijorată de "riscul de escaladare şi de confruntare".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Așadar, trebuie să-i binecuvântăm pe evrei.

    Creatorul Universului să-i binecuvânteze pe evreii din lumea întreagă! 

    1. Mai mult rau faci cu postarile tale stupide , ai ajuns la Creatorul Universului ?

    Pro-palestinienii vor navali sa voteze pe democrati,

    care alimenteaza Izraelul cu arme si bani ,fara restrictii 

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb