CNN: Martorii în cazul documentelor clasificate ale lui Trump vor rămâne secreţi

A.F.
Politică / 10 aprilie

CNN: Martorii în cazul documentelor clasificate ale lui Trump vor rămâne secreţi

Un judecător federal a decis, marţi, că numele potenţialilor martori în cazul documentelor clasificate împotriva lui Donald Trump vor rămâne secrete - rezolvând astfel una dintre problemele care au creat un blocaj în acest caz penal, transmite CNN.

După luni de zile de discuţii cu privire la ce informaţii din dosarele judiciare ar trebui să rămână redactate, judecătoarea Aileen Cannon a fost de acord cu biroul avocatului special Jack Smith că publicarea numelor şi a altor informaţii de identificare i-ar putea pune în pericol.

Cannon a declarat că cererea de redactare a acuzării a fost "de natură generală, fiind aplicată tuturor martorilor potenţiali ai guvernului, fără diferenţiere", dar a concluzionat că echipa lui Smith a dovedit că detaliile martorilor trebuie protejate "cel puţin în această conjunctură".

Ordinul judecătorului va permite ca mai multe înregistrări din acest caz să devină publice, iar martorii menţionaţi în înregistrări vor fi menţionaţi cu pseudonime, a spus ea. Dar, a adăugat Cannon, declaraţiile martorilor pot fi folosite în dosarele publice - cu excepţia cazului în care aceste declaraţii ar fi de identificare.

Smith a respins cu tărie un ordin anterior al lui Cannon privind transparenţa în jurul identificării martorilor, arătând temerile legate de hărţuirea martorilor.

CNN a relatat anterior că lista de potenţiali martori include o serie de lucrători de nivel inferior de la proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago din Florida.

În ordinul său de marţi, Cannon a criticat biroul avocatului special pentru că nu şi-a exprimat toate îngrijorările cu privire la publicarea numelor martorilor în prima rundă de argumente juridice privind redactarea în acest caz.

"Cu toate că dosarul este clar că avocatul special ar fi putut şi ar fi trebuit să îşi prezinte anterior argumentele actuale, Curtea alege, după o analiză completă a acestor argumente nou prezentate, să îşi reconsidere ordonanţa anterioară", a scris ea.

Avocaţii lui Trump au susţinut că ar trebui să poată numi potenţialii martori, aşa cum se întâmplă de obicei în cazurile penale.

Trump şi cei doi coinculpaţi ai săi au pledat nevinovaţi pentru obstrucţionare, iar fostul preşedinte a pledat nevinovat pentru infracţiuni legate de presupusa sa manipulare necorespunzătoare a unor informaţii guvernamentale clasificate şi sensibile. Cazul este audiat în faţa instanţei lui Cannon din Fort Pierce, Florida.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "cazul documentelor clasificate ale lui "Biden",a fost clasat,

    motivatia fiind, ca el a inalcat legea din cauza "varstei" inaintate,

    ce misto e justitia democrata 

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb