Comisia Europeană acordă 57 milioane de euro pentru reabilitarea dumului naţional Dej - Baia Mare

Andrei Stan
Fonduri Europene #Construcţii / 19 ianuarie 2017

Comisia Europeană acordă 57 milioane de euro pentru reabilitarea dumului naţional Dej - Baia Mare

Comisia Europeană a aprobat o contribuţie financiară prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru reabilitarea unui tronson din drumul naţional DN1C între oraşele Dej şi Baia Mare, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Cofinanţarea din partea Uniunii Europene pentru acest proiect major retrospectiv, ale cărui lucrări de reabilitare au fost finalizate în 2016, este de aproximativ 57 de milioane de euro.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat: "Utilizatorii acestui drum vor beneficia de condiţii de călătorie mai sigure şi mai confortabile. Pe termen lung, acest proiect va ajuta la dezvoltarea economiei locale, în condiţiile în care o mai bună conectivitate este crucială pentru o regiune. Această îmbunătăţeşte calitatea serviciilor publice şi favorizează crearea de locuri de muncă".

Principalii beneficiari ai infrastructurii reabilitate sunt utilizatorii locali, naţionali şi internaţionali ai reţelei de transport, locuitorii din judeţele Cluj şi Maramureş, comunităţile locale şi serviciile publice. DN 1C face parte din Reţeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T). Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de "Transport" 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 2, "Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil".

Ţării noastre i-au fost alocate 20 de miliarde de euro prin fondurile politicii de coeziune în perioada 2007-2013. Acestea au contribuit, alături de alte realizări, la construirea a 368 km de drum şi la reabilitarea altor 1.900 km. În perioada 2014-2020, România beneficiază de o alocare de 23 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro