Compania olandeză de poştă a respins oferta de preluare de la "Bpost"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 noiembrie 2016

Compania olandeză de poştă a respins oferta de preluare de la "Bpost"

Compania de poştă din Olanda "PostNL" NV a respins oferta de preluare nesolicitată în valoare de 2,4 miliarde de euro (2,61 miliarde de dolari) primită de la societatea rivală belgiană "Bpost" SA, considerând-o "insuficientă".

Deşi "Bpost" a lansat o ofertă de 5,65 euro/acţiune, în numerar şi titluri, cu 31,6% mai mare faţă de cotaţia înregistrată de titlurile "PostNL" în 31 octombrie, când s-a scurs în presă informaţia privind propunerea, operatorul poştal olandez a respins-o pe motiv că "nu reprezintă o valoare convingătoare" şi şi-a afirmat dorinţa de a rămâne o companie independentă.

Oferta "Bpost" a fost de 2,825 euro în numerar plus 0,202 titluri "Bpost" pentru fiecare acţiune "PostNL".

Analiştii cred că este posibil ca "Bpost" să îşi îmbunătăţească oferta pentru "PostNL", dar cu toate acestea va avea dificultăţi în a depăşi opoziţia autorităţilor olandeze de reglementare care se tem de o posibilă preluare de către statul belgian, care deţine 51% din acţiunile "Bpost" şi ar urma să controleze 40% din entitatea rezultată în urma fuziunii cu "PostNL".

"PostNL" are aproximativ 49.000 de angajaţi, iar în 2015 a realizat venituri de aproximativ 3,5 miliarde de euro. "Bpost" are circa 25.000 de angajaţi şi în 2015 a avut venituri de 2,4 miliarde de euro.

"PostNL" a fost companie de stat, controlată de Executivul olandez. Societatea şi-a desprins serviciile de livrare de colete, "TNT Express" NV, în 2011. "FedEx" Corp. din SUA a preluat TNT la data de 25 mai, pentru 4,4 miliarde de euro.

"Bpost" îşi extinde operaţiunile în afara segmentului corespondenţei, ca urmare a declinului cererii de livrare a scrisorilor. În februarie, compania a decis să cumpere operaţiunile derulate în Belgia de divizia de vânzării de călătorii a "Lagardere" SCA din Franţa. În luna martie, "Bpost" estima că volumul livrărilor de poştă de pe piaţa internă va scădea cu 6% anul acesta. La rândul său, "PostNL" a raportat un declin de 11% al volumului livrărilor de scrisori la adresă, în 2015, anticipând continuarea acestei scăderi cu 7-9% până în 2017.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb