Companiile de stat încep să convoace acţionarii pentru prezentarea Programelor de Investiţii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2020

Nuclearelectrica şi Oil Terminal - primele pe listă

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN) şi Oil Terminal (OIL), companii controlate de stat, sunt convocaţi, pentru data de 12 iunie, în vederea aprobării Strategiilor de Investiţii pentru perioada 1 iulie 2020 - 1 iulie 2025, se arată în două raporte ale emitenţilor remise, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un demers ce vine în condiţiile în care, statul caută finanţare pentru susţinerea deficitului bugetar în creştere, puternic afectat de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea pandemiei de Covid-19, ce au blocat o bună parte din activităţile economice.

Astfel, ulterior analizelor planurilor prezentate, este posibil ca unele companii să distribuie dividende suplimentare, faţă de cele pe care deja le-au acordat în acest an din profitul anului 2019.

De altfel, Nuclearelectrica precum şi alte companii controlate de stat au mai plătit dividende suplimentare începând cu 2017.

Pe lângă aprobarea Strategiei de Investiţii pentru următorii cinci ani, acţionarii Nuclearelectrica vor avea pe masă o informare privind stadiul analizei de tip due-dilligence (tehnic, mediu, financiar, juridic) în vederea unei potenţiale preluări a liniei de procesare de la CNU Sucursala Feldioara.

Tot vineri, Consiliul de Administraţie al companiei a anunţat că a decis să demareze programul de oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă, începând cu data de 20 iunie 2020.

"În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, dar în condiţiile de pandemie la nivel internaţional, similar altor centrale nucleare, oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă s-a amânat", se arată în comunicatul Nuclearelectrica.

Totodată, compania a anunţat că amânarea şi realizarea opririi planificare a Unităţii 1 CNE Cernavodă începând cu dată de 20 iunie 2020 nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficienţă în operare a Centralei, producţia desfăşurându-se la parametri normali.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 82,49% din producătorul de energie nucleară ce operează centrala de la Cernavodă.

În cazul Oil Terminal, deţinerea statului prin acelaşi minister este de 59,22%.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro